Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'ta, merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için 18 ayda yaptırılan ve dairesi 90 ile 110 bin liraya mal edilen 604 toplu konutun anahtar teslim törenine katıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AKP Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, İlker Çitil, İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve daire sahiplerinin katıldığı törende konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'deki çatışmalara dikkat çekti. Halep'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle bu geceden itibaren Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta sürecek ateşkes ilan edileceğini duyuran Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle konuştu:

"Bugün Cumhurbaşkanımızın çok büyük gayretleriyle 6 yıldan fazdan beri taş üstünde taş bırakılmayan, yerle yeksan edilen bir medeniyet şehri Halep'te, bu gece saat 24 itibariyle bir ateşkes ilan ediliyor. Bir haftalık bayram müddetince yapılacak bir ateşkes ilk defa 6 yıl sonra yada 6 yıl içerisinde ilk defa Halep'teki bacılarımızın, çocuklarımızın ilk defa buruk da olsa bir bayram sevinci yaşamalarına vesile olacak. Halep'te, Cumhurbaşkanımızın içindeki G20 Zirvesi'nde Amerika ve Rusya başkanlarıyla yaptığı görüşme neticesinde tekrar ediyorum bir ateşkes sağlandı. İnşallah uzun süreli olur. Halep, sadece Suriye için değil, hepimiz için önemi büyük."
Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı'yla başarı sağlandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bir başka umudu da birlikte yaşıyoruz. O da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bizim kahraman ordumuzun Suriye'de, başta Cerablus olmak üzere 800 kilometrekarelik alanı Türkiye için, milletimiz için tehlike olmaktan çıkarmasıdır. Geçen bayram hatırlayın o topraklardan Kilis'e Katyuşa roketleri geliyordu. İnşallah bu bayram, Karkamış'ımız ve Kilis'imiz mutlu bayram yaşarken, Cerablus'taki, Çobanbey'deki kardeşlerimiz de sizler gibi yeni bir umuda 'merhaba' diyecekler."
Kaynak, konuşmasının ardından aileleri dairelerinin tapuları ile anahtarlarını teslim etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr