Hakkari'nin Otluca Köyü Golan Mevkii'nde şehir merkezine su veren şebekede meydana gelen arıza nedeniyle 1 haftadan bu yana Bağlar Mahallesi'ne su verilemiyor. Bunun üzerine mahalledeki kadınlar susuzluğu protesto etmek için ellerindeki boş bidonlarla yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

"SU İSTİYORUZ"

Susuzluktan dolayı hastalıkların baş gösterdiğini belirten kadınlar, 'Su istiyoruz', 'Belediye başkanı buraya' sloganları atmaya başladı. Eylem üzerine çok sayıda polis ekibi yolu açmak için bölgeye sevkedildi. Kadınlar, evlerinde içecek suları olmadığını anlatırken, "Perişan olduk.

Belediye başkanı nerede? Niye bizim bu sorunumuza el atmıyor? Ayrıca mahalleden geçen yol bizi toza boğuyor. Bu toz nedeniyle çocuklarımız hasta. Bizler su ve düzgün bir yol istiyoruz" dedi. Eyleme müdahale etmek için gelen Çevik Kuvet Müdürü Mustafa Şaşmaz, kadınları dinledikten sonra sorunun belediyeye iletileceğini ve eylemi sonlandırmalarını istedi. Çevik Kuvvet Müdürü Şaşmaz'dan söz alan kadınlar eylemi sonlandırarak dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr