Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Şemdinli ilçesinde 3 gün önce sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Tuğlu, Çatalca, Erdemli ve Güvenli köylerinde güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Operasyon sırasında Çatalca ve Erdemli köyleri arasında kalan Soğuksu bölgesinde PKK'lilerle çıkan çatışmada Mersin nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin ağır yaralandı. Yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şahin, tüm müdahalelere rağmen dün kurtarılamayarak şehit oldu.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Şehit Şahin ile Hakkari'de merkeze bağlı Ağaçdibi köyü yakınlarında PKK'lilerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu (Zonguldak), Uzman Jandarma Onbaşı Hüseyin Efe (Çankırı) ve Uzman Jandarma Erbaş Hakkı Doğan (İstanbul), Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda gece düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

BİNGÖL'DE MAYINLI SALDIRI: 2 YARALI

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Genç ilçesi Suveran İstasyonu bölgesinde demiryolu devriyesi yapan 2 geçici köy korucusu, PKK'liler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu yaralandı.

Devriye görevi yaparken mayının patlatılması sonucu yaralanan S.T. ve E.B. isimli korucular, Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Korucuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, saldırıyı düzenleyen PKK'lilerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr