Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu'nda Bahçeli ve Türkeş’in 'samimi' sohbeti objektiflere yansıdı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, dokunulmazlık teklifinin ikinci maddesi için oy kullanmaya giderken MHP grubunun ilk sırasında oturan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir süre sohbet etti. Kısa süren sohbetin ardından Türkeş oyunu kullanmak üzere Bahçeli’nin yanından ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş hakkında yaptığı açıklamada, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" ve "Tarih turnusol kâğıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez" ifadelerini kullanmıştı.    

“Babamın partisi”

Türkeş, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'den istifa ederek, kurulan seçim kabinesine Başbakan Yardımcısı olarak girmişti.

Türkeş, Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından Bahçeli'ye “MHP benim babamın partisidir, MHP benim için tektir. Milliyetçi hareket her şeyimdir. Beni partiden atmaya kimsenin gücü yetmez” ve "Allah bunları iktidara getirmesin" ifadelerini kullanmıştı.

( Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera)

NE KONUŞTUKLARI BELLİ OLDU

Bahçeli'ye en yakın parti kurmaylarından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dikkat çeken fotoğrafı Habertürk TV yayınında anlattı.

"İnsani ve medeni bir tavırdan ibarettir" diyen Yalçın, fotoğrafa anlam yüklenmemesini, Türkeş'in hal hatır sorduğunu söyledi.

"Ne olursa olsun geçmişte yakın diyalogları var" diyen Yalçın, Türkeş'in "Görüşmelerin sonuna kadar kalacak mısınız" sorusunun gülüşmelere neden olduğunu aktardı.

 

 

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr