Beşiktaş-Benfica maçını NTV Spor'da değerlendiren Güntekin Onay, ilk yarıda siyah beyazlı takımın futboluna ağır eleştirilerde bulunurken, ikinci devredeki oyununa övgüler yağdırdı...

"İLK YARIDA BEŞİKTAŞ ÇOK KÖTÜYDÜ"

"İlk yarıda çok iyi bir Benfica izledik. Beşiktaş ise tam tersi çok kötüydü. Yarın gazeteler 'Oğuzhan kötüydü, Aboubakar top alamadı' falan yazacak. Ama asıl konuşulması gereken şey başka. Benfica kendi kalesine 40-42 metre ötede kuruyor savunmasını... Dünyada modern futbol oynayan her takım böyle oynuyor."

"OYUN KURAMIYORSUN, PAS YAPAMIYORSUN"

"Alanı daraltıyorlar ve sen pas yapmaya çalışırken daha fazla oyuncuyla baskı yapabiliyor ve seni sıkıştırıyor. Bu sefer oyun kuramıyorsun, pas yapamıyorsun ve rakip kaleye gidemiyorsun. Beşiktaş Napoli maçında böyle bir senaryoyla karşılaştı ama Napoli'nin golcüsü yoktu."

"TÜRKİYE'DE BİRAZ BAŞAKŞEHİR YAPABİLİYOR"

"Türkiye Ligi'nde biraz Başakşehir yapabiliyor, onun dışında hiçbir takım oynamıyor. Herkes oynayamaz, bir anda 5'lik olursun anlayamazsın. Luizao 35 yaşında 1.92 boyunda ve ağır oyuncu... Doğru pozisyon alırsanız o oyuncu ağır gibi bir durum olmuyor. Oyuncular üzerinden gitmeyelim oyun üzerinden gidelim."

"BEŞİKTAŞ KENARLARA AÇILINCA..."

"Beşiktaş teknik heyeti Napoli-Benfica maçını iyi analiz edememiş. Yoksa bugün Beşiktaş ilk yarı böyle oynamazdı. İlk yarıda Beşiktaş oyunu kenarlara doğru açabildiğinde ceza sahasına gidebildi. Onun dışında hiç gidemediler. Oyun yönünü hızlı bir şekilde değiştirmeleri gerekiyordu."

"İKİNCİ DEVREDE QUARESMA SAHNEYE ÇIKTI

İlk pes etmeyen Quaresma oldu bugün. Zafer pes etmeyenlerindir. Zafer inananlarındır zafer... Son ana kadar savaşanlarındır Quaresma bunu yaptı Bugün hiç pes etmedi. Beşiktaşlı oyuncular 4. golü atsaydı, bu maç 113 yıllık Beşiktaş tarihinin en büyük başarısı olurdu."

GÜNEŞ HARİKA BİR DEĞİŞİKLİK YAPTI

"Benfica belki de bu beraberlik yüzünden gruptan çıkamayacak. Beşiktaş sadece 1 puan kazanmadı. Ben yenilmiyorum diyor. Özgüven kazanıyor! Şenol Güneş harika bir değişiklik yaptı, Gökhan İnler oyunun yönünü harika değiştiren bir oyuncu..."

"MITROGLOU ATSAYDI MAÇ BİTERDİ"

"Maçın kırılma anı Kostas Mitroglou'nun kaçırdığı gol oldu. Atsa maç 4-0 olacak ve 55. dakikada bitecekti. Benfica dar alanda oynadığı için Beşiktaş pas yapamadı. Beşiktaş ilk yarıda yanlış oyun oynadı. Gökhan İnler girdikten sonra bu değişti. Benfica'da genç oyuncu sayısı fazla, tecrübeli oyuncu sayısı daha fazla olsa bugün maçı vermeyebilirlerdi."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr