Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Güney Kore'nin kimyasal silahlarının "yakında olması yakın" bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Kuzey Kore'nin kışkırtıcı davrandığının altını çizen Park, bu davranışların 'Kore bölgesini savaş haline sürükleyebileceği ve terör saldırılarının artışına neden olabileceği' uyarısında bulundu. 

Güney Kore'nin Savunma Bakanı Moon Sang-gyun, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri(ABD) istihabaratının değerlendirmesinden hareketle, 'Kuzey Kore'nin her an bir füze atışı daha yapabileceğini' söyledi. Resmi haber ajansı Yonhap da 'Kuzey Kore'nin bu yönde hazırlıkları tamamladığını ve sıradaki testinde daha hiç kullanılmamış bir tünel kullanabileceğini' öne sürdü. 

Kim Jong Un: Tepkiler "güldürücü"

En son cuma en büyük denemesini yapan  Kuzey Kore, sadece Güney Kore tarafından değil, dünya tarafından tepki gördü. ABD Başkanı Barack Obama, 'Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal ettiğini ve bundan dolayı ülkeye yaptırım uygulanabileceğini' söylemişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yaptırım uygulanması uyarısını "gülünç" bulduğunu belirtti ve balistik füze atışlarını devam edeceğinin sözünü verdi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr