Beşiktaş’ta zorlu Trabzonspor maçı öncesi eksik futbolcuların fazla olması teknik heyetin canını sıkıyor. Rize galibiyeti sonrası Karadeniz’de kalan ve kapılarını dış dünyaya kapatan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, antrenman öncesi, “Bu bir final, alırsak direksiyona biz geçeceğiz” uyarısında bulundu. Güneş, statü ve sakatlık nedeniyle oynamayacak olan isimlerin yerine forma giyeceklere de güvendiğine dikkat çekti.

Karadeniz’de dev randevu

Beşiktaş’ta Boyko, Alexis ve Marcelo kurallar gereği sahada olamayacak. Trabzonspor-Beşiktaş maçının ertelendiği tarih olan 24 Ocak 2016’da esame listesinde olmayan üç oyuncu kurallar gereği zorlu karşılaşmada oynayamayacak. Boyko, Alexis ve Marcelo’ya, Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup’un da sakatlığı eklenince Siyah - Beyazlı takımdaki eksik futbolcu sayısı bir anda 5’e çıktı. Bu 5 futbolcunun yanı sıra son anda Rize maçı kadrosundan çıkartılan Quaresma’nın ise Trabzon maçında oynayabileceği açıklandı. Teknik direktör Şenol Güneş eksik futbolcu sayısının 5 olmasından dolayı kadro konusunda alternatifsiz olmanın sıkıntısını yaşıyor. Zorlu mücadele Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak. Lig Tv’den naklen yayımlanacak mücadeleyi Bülent Yıldırım yönetecek.

Kadro sil baştan

Marcelo ve Alexis’in yokluğunda stoper ikilisini mecburen Necip- Tosic’ten oluşturacak olan Şenol Güneş, Oğuzhan’ın sakatlığı sonrası adeta planlarını baştan kurmak zorunda kaldı. Atiba’nın ikinci partneri konumunda olan Necip’in mecburen stoperde oynayacak olması bu mevki için ilk olarak Tolgay Arslan isminin kadroya yazılması anlamına geliyor. Ancak Tolgay’ın 8 aylık bir aradan sonra yavaş yavaş maç temposu kazanması ve henüz 90 dakikayı çıkartacak seviyede olmaması teknik direktör Şenol Güneş’i düşündüren bir başka konu. Tolgay, hazır olduğunu ve Trabzonspor maçında oynaması halinde 90 dakikayı çıkartacağından emin olduğunu hocasına iletti. Yine de tecrübeli teknik adam Atiba’nın yanında Tolgay ile başlayıp maçın gidişatına göre 60.dakikadan sonra Veli veya Serdar Kurtuluş ile maçı tamamlamayı düşünüyor.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Gomez’in arkasında oynayacak üçlü konusunda da çok fazla alternatifi bulunmuyor. Tecrübeli hocanın Çaykur Rizespor maçında başarılı bir performans ortaya koyan Kerim Frei’yı takımdan kesmeyerek Sosa ve Olcay ile Trabzonspor maçına başlatması bekleniyor.

Q17 için engel yok

Çaykur Rizespor maçı öncesinde aniden kadrodan çıkartılan Quaresma ise antrenmanlarda kendini denemeye devam ediyor. Normal antrenman temposunda bir sıkıntısı olmayan Portekizli yıldızın oynamasına engel bir durumun olmadığı kulüp tarafından açıklandı. Ancak Quaresma’nın uzun deparlarda hâlâ sıkıntılar yaşadığı ve maça kadar son tedavilerini olarak tam hazır bir hale gelmeye çalışacağı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr