Gülhane  Parkı içinde sahil kısmı tarafında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanan çay bahçesinin duvarı önceki gün çöktü. 5 metrelik duvarın çökmesiyle göçük altında kalan 7 kişiden 5’i kurtarıldı. Saatler sonra ise iki kişinin cesedi çıkarıldı. Yetkililer çökme nedenini araştırıyor. Dün Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de çöken noktada inceleme yaptı. Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre, çökme nedeni olarak Marmara Denizi’nde artan sismik hareketliliğin olabileceği üzerinde duruluyor.

MARMARA VE BURSA İÇİN KORKUTAN DEPREM UYARISI

GÜNDOĞDU, "BU DURUM HİÇ HOŞ DEĞİL" DEMİŞTİ

Geçen hafta Jeofizik mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Bölgede son yaşanan hareketlerde sıkıntılı durum var. Bu depremler Adalar bölgesinde açılmayı, kuzeyde sıkışmayı ifade ediyor. Gölcük Depremi’nden bu yana ilk defa görülen bu durum hiç hoş değil” şeklinde konuşmuştu.

TOPKAPI SARAYI TEHLİKEDE Mİ?

Bakanlık yetkilileri yaptıkları incelemede çay bahçesinin tabanına atılan betonun da çok kötü olduğunu aşırı yük taşıyacak özellikte bulunmadığını belirtiyorlar. Buranın dolgu alanı olması ve sağlam bir kaya zeminin bulunmaması da göçüğün yaşanmasına neden olarak düşünülüyor.

Duvarın çöktüğü yerin altında askerlerin nöbet tuttuğu noktaya geçen yıl bakanlıkça yapılan güvenlik duvarı olmasa facianın daha da büyük olabileceğini belirten yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü. Bunu önemsiyoruz ve sarayın denize bakan yamaç üzerinde risk incelemesi yapacağız’’ dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr