İstanbul’da Gülen Cemaati’ne ilişkin operasyonlar kapsamında aralarında Bank Asya çalışanlarının bulunduğu 30’a yakın kişi gözaltına alındı. Arananlar arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in de olduğu belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerindeki adreslere eşzamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda 25 ev ve iki işyeri ve bir şirkette arama yapılırken 6’sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi de aranıyor. Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİ- FED Başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu’nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunduğu kaydedildi. Şüpheliler ‘himmet’ adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya’da açılan belirli bir hesaba yatırmakla suçlanıyor.

Çocukları evde bıraktılar

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da Twitter’daki mesajında, “Bank Asya operasyon kapsamında bugün (dün) sabah 6 da karı/koca gözaltına alınıyor. 11/13 yaşında iki çocuk evde yalnız bırakılıyor. Batsın bu hukuk” ifadelerini kullandı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr