Gazetemizin yazar ve yöneticilerine yönelik başlatılan operasyon ve gözaltılara karşı “Cumhuriyet yalnız değildir” denilerek Ankara büromuz önünde başlatılan dayanışma ve destek eylemleri 4. gününe girdi. Gazetemize gelen okurlarımız, siyasetçiler, sendika yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri Cumhuriyet’i hedef alan operasyona karşı birlik ve destek mesajlarını iletti. CHP Gençlik Kolları ve Halkevleri, gazetemize yönelik operasyonlarının 4. gününde gazetemiz önünden ayrılmıyor.

'Geçsin artık’

Büromuza gelerek Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ile görüşen CHP’li Murat Karayalçın, operasyonun arka planına dikkat çekerek, 2017’de yapılması planlanan başkanlık referandumunu işaret etti. Karayalçın, “Cumhuriyet operasyonu, başkanlık referandumu kampanyasının başlangıç adımıdır” değerlendirmesinde bulundu. Karayalçın ayrıca, operasyonu yürüten savcının aynı zamanda FETÖ’nün Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğuna ilişkin davanın sanıkları arasında yer alması karşısında “İnanılır gibi değil” tepkisini gösterdi. Cumhuriyet’e yönelik her saldırı karşısında dayanışmak üzere gazetemize destek vemek için yanımızda olduğunu belirten Karayalçın, “Her seferinde ‘Geçmiş olsun’ diyoruz ama geçsin artık” dedi.

‘Bizler yılmayız’

Katledilen gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’nun eşi ve eski CHP milletvekili Güldal Mumcu, “Biz o kadar olaylardan, operasyonlardan geçtik, yılmadık. Gazete olarak da şahıs olarak da yılmayız” diyerek gazetemize destek verdi. Mumcu, “Sıkıntı, hukuku dikkate almayanlar. İkidarlar hukuku dikkate almamayı tercih ederler” dedi. Siyasi cinayete kurban giden gazeteci Muammer Aksoy’dan örnek veren Mumcu, “Aksoy, derslere girdiğinde hukuk devletini anlatırdı, hukuk devletini yerleştirmeye çalışırdı. Yöneten sağ iktidarlar, toplumun güvencesi olan hukuku kale almak istemiyorlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr