Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası'na içinde 15 kişinin bulunduğu Sikorsky S-70 tipi bir askeri helikopterin düşmesinden sonra olayın meydana geldiği bölgeye yakın yerde bulunan Gültekin Karaca, o anları anlattı. Karaca, “Hava sisliydi. Helikopter ikiye ayrılarak yere çakıldı” dedi.

Posta'nın haberine göre NTV’ye bağlanarak o anları anlatan Karaca’nın sözleri şöyle:

“Şu an da olay yerinden ayrıldım. Hava sisliydi. Helikopter ikiye ayrılarak yere çakıldı. 5 dk sonra olay yerine ulaştık. İlk müdahaleyi yaklaşık 20 kişi intikal ettik. Hemen 112 ve 155 yetkililerini aradık. Araçla ulaşmamız mümkün değildi bir şekilde ulaştık. Helikoperin parçalarıyla yaralıları yola çıkardık. 9 yaralıyı taşıdık. Olay yerinde yaralı kalmadı. Ölenleri indirdik daha sonra yetkililer gelince biz ayrıldık.”

Tohumluk Köyü Muhtarı: Sis yoktu

CNN Türk’e bağlanan Tohumluk Köyü Muhtarı Sinan Ukuş, helikopterin düştüğü sırada sis olmadığını söyledi ve “Sis yoktu. Helikopter bizim köyden çok alçak geçti. Yazılarını bile okuyanlar. Helikopter geçtikten 5 dakika sonra düştü haberi geldi. Helikopter tamamen parçalanmıştı” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr