Polis memuru Mücahit Yıldız, 16 Aralık Cuma saat 16.30 sıralarında merkez Yakutiye ilçesindeki ekipler amirliğinde kalp krizi geçirdi. Mesai arkadaşlarının ilk müdahaleyi yaptığı Yıldız, 112 ambulansıla Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Sağlık ekiplerinin sürekli kalp masajı yaparak acil servise aldığı Mücahit Yıldız, Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

KIZI TABUTUN PEŞİNDEN GİTTİ

Polis memuru Yıldız için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene polis memuru Yıldız'ın eşi ve 2 kızı ile Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve meslektaşları katıldı. Törende gözyaşlarına boğulan Yıldız Ailesi'nin yanına giden Vali Seyfettin Azizoğlu, aileyi sakinleştirmeye çalışırken, kızı Esra arkadaşlarının omuzlarında taşınan babasının tabutuna elini uzatarak, "Ne olur bizleri bırakma" diyerek bir süre peşinden gitti.

Erzincan Polis Okulu'ndan 1991 yılında mezun olan Müçahit Yıldız Bursa, Şırnak, Ağrı ve son olarak memleketi Erzurum'da görev yapıyordu. Yıldız, düzenlenen törenden sonra babacoğı olan Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Çayköy'de toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr