Voice of America (Amerika'nın Sesi)'nin haberine göre, PlaNet sistemi, bina tarzları, diller ve bitki yaşantısı gibi farklı unsurları da kıyaslayabilmek için milyonlarca fotoğraf ve 26 bin şebekeden oluşan bir veri tabanı kullanıyor. PlaNet, fotoğrafları sokak seviyesinde yüzde 3,6, şehir ölçeğinde ise yüzde 10,1 oranında yerelleştirebiliyor. Fotoğrafların yüzde 28,4’ü ülke seviyesinde, yüzde 48’i kıta seviyesinde doğru bir şekilde sınırlandırılıyor.

Google street view görüntülerini baz alıp mekanları tahmin etmenizi isteyen internet oyunu 'GeoGuessr’ı kullanan PlaNet, dünya turu yapmış 10 dünya kişiyle yerleri belirleme konusunda yarıştı. Bu yarışta PlaNet, 1131,7 kilometre hata payı ile 50 noktanın 28’ini buldu. Dünya turu yapanların ortalama hata payı ise 2320,75 kilometre.

PlaNet'in hala bazı eksiklikleri var. Örneğin, yazılım uzak ve az ziyaret edilen yerleri tanıyamıyor. Uzmanlar, PlaNet’in boyutunun yarım gigabyte bile olmadığını, kolayca akıllı telefonlara indirebileceğini belirtiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr