Giyilebilir ürünler arasında şüphesiz en popüler olanı teknoloji devi Google’ın akıllı gözlüğü Google Glass. Piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük bir yankı uyandıran ve piyasayı alt üst eden ürün hakkında bilgiler aldığımız sosyal medya hesapları sessiz bir şekilde kapatıldı.
Teknoloji dünyasında şüphesiz zirvede olan Google yaptığı her hamle ile konuşulmayı iyi biliyor. Son olarak Google Glass ile üzerinde tüm ilgileri çeken şirket ürüne ait Twitter, Instagram, Google+ gibi tüm sosyal medya hesaplarını sessiz bir şekilde kapattı. Hesapların kapatılmasından sonra şirketin bu projeyi rafa kaldırdığına dair dedikodular çıkmış olsa dahi, alınan bilgilere göre ürünün Project Aura adı ile yoluna devam edeceği söyleniyor.


Sosyal medya hesaplarını kapatan şirket, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, kullanıcıların sadece yayınlanan güncellemelerden haberdar olabilmesi için dış bağlantı paylaştı. “Merhaba Kaşifler, sizlerle Kaşif Programı (Explorer Program) boyunca harika bir zaman geçirdik. Artık akıllı gözlüğünüz ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa bizimle buradan temasa geçebilirsiniz.” şeklinde not bırakan şirket tüm kullanıcılarına büyük bir şok yaşattı.
GOOGLE GLASS NEDİR?
Google Glass, arama motoru devi tarafından üretilen ve taktığınız zaman ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeyi gözünüzün önüne getiren bir ürün. Bu özelliklere mailleriniz, yol tarifleri, metro ve uçak gibi araçların kalkış saatlerinden bilet satın almalara kadar, fotoğraf çekiminden tutan video kaydına kadar birçok özelliği barındırıyor.
Bakalım önümüzdeki günlerde Google’ın popüler akıllı gözlüğü ile ilgili ne gibi gelişmeler yaşanacak.

.istanbul ve .ist alan adları geliyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr