Beşiktaş, Fenerbahçeli futbolcuları bir bir kadrosuna katmaya başladı. Geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla kapattıktan sonra yeni sezona daha iddialı şekilde girmek için kolları sıvayan başkan Fikret Orman ve yöneticiler, transferlerde parasal yönden hiçbir fedakârlıklardan kaçınmayacaklarını söyledi. Fikret Orman bitirdi Siyah-Beyazlılar önce Gökhan Gönül’le temasa geçtiler. Hatta bu göreşmelerin lig bitmeden başladığı öne sürülüyor. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sezon sonu sözleşmeleri sona erecek futbolculardan Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Caner Erkin gibi isimlerle görüşmeye yanaşmamıştı. Caner, Inter’e transfer olmuş, Topal ve Gökhan “Belki Fenerbahçe görüşmeye çağırır” düşüncesiyle bir süreliğine de olsa kendilerini beklemeye almışlardı. Ancak bu bekleme de her iki futbolcuya sonuç getirmedi. Yıldırım ikisi için “Çok para istiyorlar, anlaşmamız imkânsız” açıklamasını yaptı. Bunun üzerine Gökhan, Beşiktaş ile görüşmelerini sıklaştırdı. Başta Fikret Orman olmak üzere teknik direktör Şenol Güneş’in de takımda görmek istediği yıldız futbolcuyla anlaşma sağlandı. Gökhan’ın Beşiktaş’la üç yıllık imza attığı konuşuluyor. Futbolcu yıllık 1.7 milyon Avro’nun yanısıra 2.5 milyon Avro imza parası alacak. Maç başı yok, Çünkü galibiyet ve beraberliklerde yeni prim sistemi belirlenmiş. Cumhuriyet, Gökhan’ın “Beşiktaş’la anlaştı” haberini yaklaşık 15 gün kadar önce duyurmuştu.

Mehmet’e de teklif yaptılar

West Ham’ı çalıştıran Bilic’in kadrosuna katmak istediği Atiba’nın gitmesine Beşiktaş sıcak bakmıyor. Orman, Mehmet Topal’ı da transfer etmeleri halinde iki futbolcunun birlikte
büyük işlere imza atacağını belirtti. Beşiktaş, Sarı-Lacivertliler’le anlaşamayan
Topal’a seneliği 2.5 milyon Avro’dan 3+1 yıllık anlaşma önerdi. Toplamda 15 milyon Avro’luk teklifle Topal’ın kapısını çalan yönetim, yıldız isimden şimdi cevap bekliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr