Antakya ve Eskişehir’deki Gezi Direnişi’ne destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın anneleri Emsal Atakan ve Emel Korkmaz, akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın, KHK ile ihraç edildikleri görevlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevine destek için Antakya Atatürk Parkı’nda bir günlük açlık grevi yaptı. Süresiz açlık grevlerinin 68. gününe giren Gülmen ve Semih Özakça’ya destek veren anneler, onların ve ihraç edilen diğer kamu çalışanlarının mesleklerine geri dönmesini istedi.

Emsal Atakan ve Emel Korkmaz, açlık grevi yaptıkları alana, “İşi, onuru, ekmeği için 67 gündür süresiz açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın talepleri kabul edilsin. Destek açlık grevindeyiz” yazılı pankart astı. Polisin parkta geniş güvenlik önlemi aldığı ve uzaktan izlediği açlık grevinde gazetemize konuşan Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, “Biz anneyiz. Bütün haksızlıklara karşıyız ve haksızlıklara uğrayanların yanındayız. KHK ile mesleklerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bir an önce geri işlerine alınmalarını ve okullarına dönmelerini istiyoruz. Biz, onlara ve Yüksel caddesinde bulunanlara bir ses verebilmek için buradayız” dedi. “Gülmen ve Özakça’nın herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan mesleklerine geri dönebilmelerini istiyoruz” diyen anne Atakan, oğlu Ahmet’i yitirdiğini anımsatıp “Bugün Anneler Günü, ama ben oğlumu koklayamadım. Onun yerine mezar taşını öptüm. Birçok kişi benim Anneler Günü’mü kutluyor, ama benim içim kan ağlıyor. Bizler çocuklarımızı o kadar kolay yetiştirmiyoruz. Bugün geldiğimiz duruma bakın, oğlumun davası bile açılmadı. Bugün birçok kişi yaşananlara karşı sesini çıkaramıyor” diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise, “Bugün Anneler Günü, ama artık bizim için bugünün hiçbir önemi kalmadı. Bugün, KHK ile açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilenlerin sesi olabilmek için açlık grevindeyiz” dedi. İki anneye, Atakan ve Korkmaz ailelerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri de destek verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr