Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında akıbeti merak edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne düzenlenen operasyon sonrasında ilk kez Çankaya'da görüntülendi. Akar sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte gazetecilerin karşısına çıktı.

Genelkurmay Başkanı öğleden sonra ise Meclis'teki özel oturuma katılıp; toplantı sonrasında, TBMM Başkanı, muhalefet liderleri, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla kameralara birliktelik pozu verdi.

Bu sırada geçmiş olsun dileklerini kabul eden Akar'a, kuvvet komutanlarının neden kendisine eşlik etmediği soruldu. Akar bu soruya, "Komutanlar görev başında" yanıtını vermekle yetindi.

CNN Türk'ün haberine göre, Akar yaşadıklarını, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleriyle Meclis'te yaptığı görüşmede anlattı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Akar'ın darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte, kendisini yakın çalışma arkadaşları, emir subayı ve özel kaleminin gözaltına almaya çalıştığını anlattı.

Genelkurmay Başkanı kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söyledi. Akar'ın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu öğrenildi.



Toplantıda boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen asker de gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bu konuda açıklama yapmasının faydalı olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine Akar, "Bu görüntüler gerçek mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu da "Bayağı gerçek" yanıtını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr