Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Mersin İdmanyurdu maçı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'den düştüğünün kesinleştiğini hatırlatan Gencer, "Rakabimiz sahay alt yapıdan gelen oyuncularla çıkabilir. Herkes kendini göstermek isteyecektir. Futbolcularımızda bu maçın motivasyonu, Torku Konyaspor maçındakinden farklı olmamalı. Kazanmak için her türlü mücadele verilmeli. Deplasmanda uzun zamandır galibiyet alamamayı bu maçla sona erdirmek istiyoruz" dedi.


"TAKIMDAKİ 49 FUTBOLCUDAN 30'U GÖNDERİLECEK"

Transfer çalışmalarına başladıklarına değinen Gencer, öncelikle oluşturdukları transfer komitesinin öngörüsüyle takımdaki 49 futbolcudan 30'unun satılmasını ya da kiralanmasını planladıklarını söyledi. Teknik direktör Jose Morais'in görüşleri alınarak, listenin değişebileceğini dile getiren Gencer, "Biz transfer komitesi olarak çalışma yaptık. Altyapıdaki futbolcular dahil, elimizdeki 49 futbolcudan gidecek- kalacak şeklinde komitenin öngörüsüyle liste yaptık. Bu liste doğrultusundan 19 kişinin kalmasını istiyoruz. Onun dışındakileri de 'satılacak' ve 'kiralanacak' diye kategoriye ayırdık. Tüm futbolcuların, kalmasını istediğimiz 19 futbolcunun da bonservis değerini ortaya koyduk. Kalmasını istediğimiz futbolcu, iyi bir teklif gelirse gitmek isteyebilir. Bonservis bedelini de bunun için belirledik" diye konuştu.


"GALATASARAY BAŞKANI DURSUN ÖZBEK'LE GÖRÜŞTÜK"

Yeni sezon için dört futbolcuyu takıma dahil etmek istediklerini kaydeden Gencer, ligin bitimine 3 hafta kaldığını, bu süreçte sözleşmesi devam eden ve takımlarında oynayan futbolcularla anlaşma yapmanın etik olmadığını söyledi. Geçen hafta Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile görüşme yaptığını anlatan Gencer, "Başkan Dursun Özbek'le takımda sezon sonu serbest kalacak futbolcularla ilgili görüştük. Galatasaray'ın da Antalyaspor'dan bir futbolcuyu düşündüğünü duydum" dedi.

"DİEGO RİBAS İDDİALARI ASILSIZ"

Gencer, Fenerbahçeli Diego Ribas ile anlaştıkları iddiasının asılsız olduğunu da söyledi. Antalyasporlu futbolcuların başka takımlara transferi konusunda ise Gencer, "Değerini bulan her futbolcuyu satabiliriz. Satmayacağımız oyuncu yoktur" diye konuştu. (hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr