Fenerbahçe, Avrupa’da olsun, Süper Lig’de olsun, Ziraat Kupası’nda olsun hedefe emin adımlarla ilerliyor. Lokomotiv maçının ardından Beşiktaş’la oynayan Sarı - Lacivertliler bu 90 dakikanın özellikle ilk bölümünde son derece etkili, rakibini boğan bir futbol sergiledi. Siyah - Beyazlı takım mücadeleye sonradan ortak olsa da o eski bildiğimiz Beşiktaş sahada yoktu. Kaleci Volkan, Alper, Volkan Şen Fenerbahçe’nin bana göre en iyileriydi. Beşiktaş’ta sıyrılan bir oyuncu göremedim. Zirvede asıl heyecan şimdi başlıyor.

HAFTALARDIR İYİ FUTBOL

Sarı - Lacivertliler haftalardır iyi futbol oynuyor. Bursa ve bir sonraki Lokomotiv maçı bunun en iyi örnekleri. Gerçi Bursa’da iki puan kaybedildi ancak Fenerbahçe o gün maçın büyük bölümünün hâkimiydi ve sayısız gol fırsatlarından yararlanamamıştı. Lokomotiv karşılaşması da aynı geçti. Bu maçın ilk bölümünde yine yüksek tempolu bir mücadele sergilediler.
Futbolcular maç mı seçiyorlar acaba? Kalede, savunmada hiç sorun yok. Orta sahada düzelme var. Ozan günden güne iyi oynuyor. Ancak forvetteki sıkıntı devam ediyor. Başkan Aziz Yıldırım, taraftar van Persie’yi oynasın diye işaret etti fakat Hollandalı görüntüsüyle bal yapmayan arı. (Lokomotiv ve Beşiktaş maçlarında tam oynadı.) Ben ısrarla Fernandao diyorum. Nani haftalardır bu takımın en kötüsüydü. Yedek kalması çok doğal. Pereira kararında geç dahi
kaldı. Alper, Beşiktaş’a karşı kusursuz oynarken hocanın bu genç yeteneği çıkarmasını hayretle karşıladım. Alper sahadan çıkmazdı. Nani, yedek kalmaya devam etmeli.

PEREİRA HATA YAPIYOR AMA

Portekizli teknik adam zaman zaman (Alper’de olduğu gibi) hatalar yapsa da bunları en asgariye indirmeyi başardı. Yakın zamana kadar biliyorsunuz topun ucundaydı. Şimdi tribün desteğini arkasına almış durumda. Takımda bazı futbolculara bakıyorum sakat sakat oynuyorlar. Bu hem risk hem de özveridir. (Gökhan Gönül, Mehmet Topal gibi) Fenerbahçe bugün itibarıyla gecikmeli de olsa istikrarı yakalamış görünüyor. Bu istikrarın sağlanmasındaki en büyük etkenlerin başında arkadaşlık, inanmışlık, yöneticilerin futbolcularla maçlardan önce yedikleri moral yemekleri, ailece birliktelikler, taraftarın verdiği “hep destek tam destek” geliyor. Elbette daha başka faktörler de vardır. Bunlar benim izlenimlerim. Üç kulvarda yürümek çok kolay bir iş değil. Fenerbahçe kadrosuyla bunu başaracak güçte. Avrupa’da Lokomotiv, ligde Beşiktaş maçları geride kaldı. Şimdi bir başka sınav kupada Amed Spor’la 3-3’ün rövanşını yapacaklar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr