Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı, şimdilerde İsviçre'de Sion forması giyen Theofanis Gekas , Fenerbahçe 'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Braga 'yı değerlendirdi ve uyarılarda bulundu.

Türkiye'de Samsunspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve son olarak Eskişehirspor formalarıyla önemli işlere imza atan Gekas'ın takımı Sion, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Braga'yla eşleşmiş ve ilk maçı sahasında 2-1 kaybetmişti. İsviçre ekibi, Gekas'ın golleriyle 2-2 berabere kaldığı rövanş maçı sonrası Avrupa'ya veda etmişti.

"RAFA SİLVA'YA DİKKAT"
Fanatik 'te yer alan habere göre; Sarı-Lacivertli takımı, Portekiz ekibi karşısında favori gören Gekas, Braga'nın yine de dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu belirtti.
“Braga hücumda güçlü ve teknik bir takım. Özellikle benim en çok dikkatimi çeken oyuncular, orta alanda Rafa Silva, eski Bursasporlu Josue, Luiz Carlos, stoperde Boly ve Pinto’ydu" diyen Yunan golcü, en tehlikeli futbolcularının ise Rafa Silva olduğu görüşünde...
Forvet hattında Ahmed Hassan'ın etkinliğine dikkat çeken Gekas, "Uzun boylu, güçlü ve hava toplarında etkili. Top kontrolü de iyi düzeyde. Diğer forvet Stojiljkovic ise ceza sahasında etkili ve savunmayı kendisine çekip, orta saha oyuncularına boş alanlar yaratabiliyor" diyerek Fenerbahçe'yi uyardı.

"FENERBAHÇE RAHAT TUR ATLAR"
Sarı-Lacivertli ekibin, iki maçta da Braga’ya karşı çözemeyeceği bir problemle karşılaşacağını düşünmeyen Theofanis Gekas, "Tabii dikkati elden bırakmamak gerek. Braga açıkçası bu turda bize karşı şanslıydı. Biz daha fazla pozisyona girdik, onlar rövanşta 2 pozisyon bulup gol attı. Fenerbahçe, çok rahat bir şekilde bir üst tura çıkacaktır. Hem İstanbul’da hem de Portekiz’deki mücadelede kazanan taraf olacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr