HDP il teşkilatında düzenlenen toplantı ile HDP ve DBP'ye yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterildi. HDP İl Eş Başkanı Erkan Şahin, saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda aralarında il ve ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 300 partilinin gözaltına alındığını söyledi.

Yapılan operasyonların ardından DBP eş başkanının evine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını iddia eden Şahin şunları dedi:

"300'E YAKIN ARKADAŞIMIZ GÖZALTINA ALINDI"

"İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen patlama sonrasında partimize yönelik olarak başlatılan siyasi soykırım operasyonu sonucunda dün 300'e yakın il, ilçe eş başkanımız ve yöneticimiz gözaltına alındı. Gözaltı ve tutuklamaları bir intikam aracına dönüştüren ve hiçbir hukuk tanımayan iktidar, partimize yönelik linç örgütleme arayışındadır. Bu yapılan siyasi soykırımlar kapsamında Gaziantep'te ise DBP ve HDP il ve ilçe eş başkanlarımız olmak üzere 30'un üzerinde arkadaşımız gece yarısı evlerine yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Bu yapılan da yetmezmiş gibi DBP Şahinbey ilçe eş başkanımız Hebat Gençeç'in evi operasyondan 15 dakika sonra uzun namlulu silahlarla taranmış, şans eseri ölen ve yaralanan olmamıştır. Gengeç ailesinin olayı güvenlik görevlilerine iletmesi üzerine ise güvenlik güçlerinin olay yerine ekip gönderemeyeceği ve delillerin toplanarak emniyete getirilmesi istenmiştir. Temmuz 2015'ten bugüne kadar 8 bine yakın arkadaşımız gözaltına alındı, 2 bin 500'e yakın arkadaşımız tutuklandı. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz tutuklandı."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr