UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, ikinci tur ilk maçında sahasında İtalyan ekibi Lazio'yu ağırladı.

Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nu Atletico Madrid ve Benfica'nın ardından üçüncü sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazanmıştı.

Lazio ise UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nu lider tamamlayarak üst tura yükselmişti.

Türk Telekom Arena'daki karşılaşma öncesi, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Maça etkili başlayan taraf, konuk ekip Lazio oldu. İlk dakikalarda Galatasaray yarı sahasında baskı kuran İtalyan temsilcisi, yakaladığı pozisyonlarda Muslera'yı geçemedi.

Daha sonra Lazio baskısını kıran temsilcimiz Galatasaray, 12. dakikada Sabri'nin golüyle öne geçti. Bu dakikada savunmanın arkasına iyi sarkan Donk, pasını boş durumdaki Sabri'ye çıkardı ve deneyimli oyuncu da yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0

Geriye düştükten sonra yeniden etkili olan Lazio, 21. dakikada eşitliği sağladı. Kullanılan serbest vuruşta Biglia'nın yaptığı ortaya iyi yükselen Milinkovic, maça yeniden denge getirdi: 1-1

Devre sonuna kadar iki ekip de pozisyonlar bulmasına rağmen gole ulaşamayınca ilk yarı, 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Lazio, ikinci yarıda da Galatasaray kalesinde etkili ataklar geliştirdi ancak Sarı-Kırmızılı ekip, her defasında tehlikeleri savuşturmayı başardı.

İlerleyen dakikalarda iki ekip de başka gol bulamayınca maç, 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Sahasında aldığı bu beraberlikle İtalya'ya önemli bir avantaj yakalayamadan gidecek Galatasaray, rövanş maçını 25 Şubat Perşembe günü 20.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr