Galatasaray Burak Yılmaz'ı, Çin'e satarak önemli bir satış gerçekleştirdi ama bu transferin perde arkasındaki iddialar ve dedikodular sürüyor.

Sarı kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Fatih Altaylı, yaptığı açıklamada; Burak Yılmaz'ın transferinde bir menajere 1 milyon Euro komisyon verildiğini iddia etti ve bu paranın kime verildiğini sordu.

Altaylı'nın bu iddiası üzerine Burak Yılmaz'ın transferinde Çin kulübü ve menajerleri ile görüşmeleri gerçekleştiren yönetici Fatih İşbecer şu açıklamayı yaptı:

"Konu çok açık ve net. Dünyanın her yerinde transferde menajerlere komisyon ödeniyor. Bize bu teklifi getiren menajer en başından komisyonunu istemişti.

Biz de UEFA Kriteri gereği oyuncuyu satmak istediğimiz için bu şartı kabul ettik ve normalde Trabzonspor’a ödenen komisyonu da hesapladığımızda Galatasaray'a daha fazla para kazandırmak için bu yöntemi seçtik. Divan Kurulu'nda sorulduğu takdirde bu konuyu detaylı bir şekilde açıklayacağız."

Galatasaray Kulübü, transferin kesinleşmesinin ardından borsaya yaptığı açıklamada, Burak Yılmaz'ın 8 milyon Euro'ya Beijing Guoan takımına satıldığını duyurmuştu. Sarı kırmızılılar bu paranın 2 milyon Euro'sunu, futbolcunun eski kulübü Trabzonspor'a ödeyecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr