Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için flaş bir karar alındı. İl Güvenlik Kurulu, son olarak Taksim'de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından, derbinin güvenlik nedeniyle seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Karar, maçın başlamasına 2.5 saat kala alındı.

Karar alındığında TT Arena tribünlerinde ve etrafında sarı kırmızılı taraftarlar yerlerini almıştı. Statta yapılan anonsta "Alınan karar nedeniyle maç seyircisiz oynanacaktır. Lütfen sakin bir şekilde tribünü boşaltınız uyarısı" yapıldı. Stat çevresindeki taraftarlara da maçın seyircisiz oynanacağı ve sakince geri dönmeleri söylendi.

SABAH VE AKŞAM BOMBA ARAMASI

Karşılaşma öncesinde sabah saatlerinde ve akşam 17:00'de bomba aramada kullanılan eğitimli köpeklerle stadın her tarafı kontrol edildi. Güvenlik güçleri TOMA araçları ile stadın etrafında gezinip, kontrol yaptı.
Özellikle taraftarların yoğun gelmesi beklenen metro çıkışında 3 ayrı arama noktası yapan güvenlik görevlileri saat 17.00'den itibaren ince arama yaptı. Yapılan değerlendirmelerin ardından, maçın seyircisiz oynanması kararlaştırıldı.

AYRINTILAR GELİYOR...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr