Kardemir Karabükspor-Vartaş Elazığspor maçının sonunda sahaya girerek elindeki davul tokmağını maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya fırlatan taraftar Hamit Su’ya engel olmaya çalışırken Tom'un uçan tekmesiyle karşılaşan Aydın Ekmekçi, bugün tedavisini Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptırdı.

"FUTBOLCU UÇARAK TEKME ATAMAZ"

Maraton Tribünü'nün güvenlik amiri Aydın Ekmekçi, 7 gün iş göremez raporu aldığını, sahaya giren seyirciyi gördüğü anda müdahale etmek için peşinden koştuğunu ifade ederken yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Taraftarı yakalayıp yere doğru yatırmaya çalışırken bir futbolcu bana uçan tekme attı. Tekme sol çeneme geldi ve boynumda bir kütleme oldu. Stadın güvenlik müdürüne, bana bir şeyler oluyor, dedikten sonra o an bayılmışım. Gözümü açtığımda ambulanstaydım. Tekme direkt olarak bana atılmış olmayabilir ama bir futbolcunun böyle bir şey yapmaması lazım. Taraftara ya da bana tekme atmış, bu hiç önemli değil. Biz seni orada korumuşuz, sana hiçbir müdahale olmadan seni kurtarmışım. Taraftara ya da bana tekme atma lüksü yok. Biz sahada futbolcuları korumaya çalışırken, şiddeti futbolculardan görüyoruz."

OĞLUM, 'FUTBOLCUDAN DAYAK MI YEDİN?' DİYE SORDU

7 gün iş göremez raporu aldığını, boynunda ve çenesinde sorun olduğunu ifade eden Aydın Ekmekçi şöyle devam etti:
"7 yaşındaki oğlum, olayı televizyondan izlemiş. 'Baba futbolcudan dayak mı yedin' diye sordu. Bu benim çok zoruma gitti. Çoluk çocuğuma kepaze oldum. Annem ve babam maç gününden bu yana ağlıyor. Tom'a şikayetimin sonuna kadar arkasındayım. Gereğinin yapılmasını istiyorum."

Hakeme saldıran taraftara uçan tekme... O anlar kamerada

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr