Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir grup askerin 15 Temmuz günü darbe girişiminde bulunmasının ardından Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında 'Fuat Avni' isimli hesapla ilgili olarak Rota Haber, Şubuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber isimli internet sitelerinin yöneticileri gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan isimler arasında yer alan, Haberdar.com Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa ile ilgili olarak, hükümete yakın Star gazetesinde "Fuat Avni hesabını açan isim" iddiaları ortaya atılmıştı. Habertürk gazetesinde de dün yayınlanan haberde hesabı kullanan 3 editörden ikisinin Said Sefa ve Aydoğan Vatandaş olduğu ileri sürülmüştü.

Said Sefa, hakkındaki iddialara ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. "Beni ilişkilendirmek istedikleri yapıyla ve sosyal medya hesabıyla işim olmaz" diyen Sefa, "Bu iftira yeni değil. Cumhurbaşkanının avukatı bununla ilgili dosyam olduğunu bizzat kendi Twitter hesabından aylar önce paylaşmıştı. Dost, düşman bunu biliyordu. Ben de gidip Fuat Avni hesabından şikayetçi olmuştum, itibarım zedeleniyor diye. Şikayetim Çağlayan'da duruyor" bilgisini verdi.

"Hesabı benim açtığım ve mahkeme kararıyla değiştirmiş olduğum eski ismimle açtığım iftirasına kargalar güler. Kim böyle bir aptallık yapar" diye soran Sefa, "Bir dönem sosyal medya uzmanı olarak merkez medyaya çıkmıştım. Beni araştırıp benim adıma böyle bir hesabı kim açmışsa asıl bana komplo kurmuş demektir" ifadelerini kullandı.

"Malum Fuat Avni hesabından neredeyse 1,5 yıl önce benim adım paylaşıldı. O günden sonra takip, taciz hiç bitmedi. Bir tek suçum bulunamadı" diyen Sefa, darbecilere karşı ilk andan itibaren dik durduğunu söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr