Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen saldırıyı terör  örgütü DAEŞ üstlendi. DAEŞ’in propaganda organı Amaq tarafından yapılan açıklamada, "DAEŞ’in  bir askeri, Fransa’nın Nice kentindeki operasyonun sorumlusudur. DAEŞ’e karşı  savaşan koalisyon güçlerinin ülkelerine operasyon düzenlenmesi için yapılan çağrı  gereği bu eylem düzenlenmiştir." ifadesi yer aldı.

 Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör saldırıları ardından  alınacak önlemleri masaya yatırmak üzere Ulusal Savunma Konseyi'ni Elysee  Sarayı’nda topladı. Toplantı sonucunda Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ulusal birlik ve  bütünlük çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Hollande, gelecek hafta Avrupa ülkelerine yapacağı  ziyaretlerin bir bölümünü de iptal etti. Avusturya, Slovakya ve Çek  Cumhuriyeti’ne yönelik ziyaretleri erteleyen Hollande, Portekiz ve İrlanda’ya  daha önce planlandığı gibi gidecek. Bu ziyaretlerin ana gündem maddesini  İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı ile ilgili müzakereler oluşturacak.

 Bu arada İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Elysee Sarayı’nın  çıkışında basına yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Mohamed Lahouaiej  Bouhlel'in çok bir kısa zamanda "radikalleşttiğinin’’ tespit edildiğini bildirdi. Saldırganın istihbarat servisleri tarafından bilinen biri olmadığını  hatırlatan Fransız bakan, "Bu tür oldukça yeni bir saldırı türünün önlenmesi,  terörle mücadele oldukça zor." dedi.  Öte yandan Nice'de saldırıyla ilgili yapılan operasyonlarda 5 kişi  gözaltına alındı. Saldırıda, 84 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 200 kişi  yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr