Bir tarafta dünyanın en büyük mobil üretim tesislerinden Foxconn, diğer tarafta özellikle ekran teknolojileriyle dikkat çeken Sharp. İki dev artık birlikte anılabilir. Sharp satılıyor!
Foxconn ve Sharp birleşiyor!
Teknoloji sektörünün son yıllarda giderek mobil sektöre kayması bazı güç dengelerini değiştirdi. Sharp gibi devler sarsılırken, Foxconn gibi mobil ağırlıklı şirketler ise ön plana çıktı. Sharp’ın mali krizleri artık sonlanabilir çünkü Foxconn Sharp’ı satın alıyor. Sharp kısa bir süre önce 5000’den fazla çalışanını işten çıkartarak gündeme gelmişti.


Geçtiğimiz ay bir söylenti şeklinde gündeme gelen bu söylenti artık daha resmi boyutta. Bahsedilen rakam ilk etapta 5.1 milyar dolardı. Bugün karşımıza çıkan rakam ise 6.2 milyar dolar seviyesinde. Üstelik bu rakamın üstüne çıkılması da mümkün duruyor.
Diğer yandan her iki firma da Apple için son derece önemli. Çalışma koşulları ile sürekli gündeme gelen Foxconn, iPhone’un ana üretim tesisi. Sharp ise Apple’ın en büyük ekran tedarikçilerinden biri. Dolayısıyla bu anlaşmaya önümüzdeki günlerde Apple da dahil olabilir. Şimdilik satın almanın ne zaman gerçekleşeceği ve rakam tam olarak belli değil. Foxconn Sharp’ı ne zaman ve kaç paraya satın alacak önümüzdeki günlerde göreceğiz.

4.5G Hayatımızı Nasıl Değiştirecek?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr