KESK İstanbul Şubeler Platformu İhraç Edilenler Komisyonu, "İşimizi geri istiyoruz" talebiyle yürütülen direnişlerine dikkat çekmek için Fox TV önünde basın açıklaması yaptı. "AKP'ye teslim olmayacağız", "Karanlığa teslim olmayacağız", "İşimize geri döneceğiz" dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık "Suskun basın istemiyoruz", "İşimizi geri istiyoruz" ve "AKP'nin karanlığına teslim olmayacağız" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını Eğitim Sen 7 Nolu Şube yöneticisi iken ihraç edilen Aynur Barkın okudu. KESK olarak 78 milyon insanın kamu hizmeti alma hakkı için, 3 milyon kamu emekçisinin hak ettiği insanca yaşam için mücadele ettiklerini belirten Barkın, bunun için en başından beri emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduklarını kaydetti.

'İşimizi geri alana kadar vazgeçmeyeceğiz' 

"Bizler işini geri isteyen kamu emekçileriyiz" diyen Barkın, bunun için sokakta olduklarını belirtti. Barkın, "Yaklaşık 2 aydır oturma eylemleriyle sesimizi duyurmaya, haklılığımızı halkımıza anlatmanın mücadelesini veriyoruz. Sesimize ortak olmanızı istediğimiz için bugün buradayız. Çünkü bu ses onurlu kamu emekçilerinin sesidir. Her zaman halkın yanında olmuş, onlara nitelikli hizmet vermeye çalışmış kamu çalışanlarının sesidir. Onurlu gazetecileri ve basın kuruluşlarını haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan ve işini geri alabilmek için direnen kamu emekçilerinin yanında olmaya davet ediyoruz. Biz direnmekten, ses çıkarmaktan işimizi geri alana kadar vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr