Apple'ın iPhone'un son teknoloji ürünleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın tanıtımı başladı. TSİ ile 20.00'de başlayan Apple lansmanında birçok kişi tarafından, iPhone'un yenilenecek olan özellikleri merakla bekleniyor. Peki, yeni iPhone 7 modelleri hangi özelliklere sahip olacak? iPhone 7 Türkiye'de hangi tarihte satışa çıkacak? Türkiye'de iPhone 7 satış fiyatları ne olacak? Apple tüm detayları bu gece açıklayacak... 

FİYATLAR BELLİ OLDU

Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. iPhone 7 ile birlikte 16 GB'lık modeller tahi oldu. Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. iPhone 7 ile birlikte 16 GB'lık modeller tahi oldu.

iPhone 7 PLUS'IN ARKA KISMINDA ÇİFT KAMERA VAR
iPhone 7 Plus çift kamera ile geldi. Yeni modelin arka kısmında iki tane kameraya yer verildi. iPhone 7'de ise bu sayı bir.

YENİ RENK SEÇENEKLERİ

Yeni iPhone yeni bir renk seçeneği ile geliyor. iPhone 7 iki farklı siyah renk ile geliyor: Jet Black ve sadece Black.

Yeni iPhone bunun dışında gri, altın rengi ve altın pembe renkleriyle geliyor.

Yeni iPhone'lar pil konusunda daha uzun bir kullanım ömrü sunacak.


"1 MİLYAR iPHONE SATTIK"

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ortaya çıkıyor. Tim Cook, Apple Watch 2'nin ardından ilk olarak bugüne kadar kaç adet iPhone satışı yapıldığına değindi. Apple'ın 1 milyarı aşkın iPhone sattığını kaydeden Cook, iOS 10 işletim sisteminin en önemli ürünlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliğe önce Apple Watch ile başlandı. Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı.

APPLE WATCH 2'NİN FİYATI BELLİ OLDU

Tasarım olarak Apple Watch'un ilk sürümüne benzeyen yeni saatlerin en dikkat çeken uygulaması da az önce bahsettiğimiz Pokemon Go oyunu olacak gibi görünüyor. Apple Watch 2'nin fiyatı 369 dolar olarak belirlendi.



Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+)isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor.

Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak.
Apple'ın resmi Twitter hesabı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın görüntülerini Cook'tan önce yayınladı! İşte o görüntü:



50 METREYE KADAR SU GEÇİRMEZ APPLE WATCH 2

50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı.
Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak.
Ayrıca hem iPhone 7'de hem de iPhone 7 Plus'ta optik imaj sabitleyiciye yer verildi. 'wo tone flash' adı verilen özellik sayesinde karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınıyor.

POKEMON GO VE SUPER MARIO OYUNLARI GELİYOR

Apple'ın patronu Tim Cook, Pokemon Go'nun Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi.Super Mario'nun yaratıcısı Nintendo'dan Shigeru Miyamoto, yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geleceğini açıkladı.Bu yeni Mario oyunu Temple Run oyununa benzeyecek


APPLE HİSSELERDE KIPIRDAMA OLMADI

Apple'ın hisseleri iPhone 7 tanıtımına rağmen ciddi bir hareket yaşanmadı. Apple hisseleri lansman esnasında yüzde 0,19'luk kayıpla 107,49 dolardan el değiştiriyor.

Apple aylardır merakla beklenen lansmanını bu akşam gerçekleştiriyor. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 gibi yeni cihazlarını tanıtan, yeni home tuşu, Airpods, gibi teknolojileri tanıtmasına rağmen Apple hisseleri lansmana tepkisiz kaldı.

Apple hisseleri güne 107,83 dolardan işleme başlarken lansman esnasında düşüşe geçti. Bir ara 108 doları görse de Apple etkinliğinin ortalarında doğru hisse fiyatları 107,07 dolara kadar düştü.
Apple hisseleri lansmandan zararlı çıkarken gecenin sürprizlerinden biri olan Pokemon GO'nun Apple Watch 2'ye gelişi Nintendo'ya yaradı. Nintendo hisseleri açıklamanın yapılmasının ardından dakikalar içerisinde yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus geliyor... Apple'ın üst düzey isimleri ön koltuklarında etkinliğin başlamasını bekliyor. Tim Cook sahneye çıktı. Apple Music'in 17 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısı olduğuna dikkat çeken Cook, App Store'dan bugüne kadar 140 milyardan fazla kez uygulama indirildiğini kaydetti.

APPLE'IN ONLINE MAĞAZASI YİNE KAPANDI

Apple lansmanları öncesinde bir klasik haline gelen gelişme yine yaşandı. iPhone 7 için gerçekleşecek etkinlik öncesinde de Apple Store Online mağazası belli bir süreliğine kapandı. Etkinlikte tanıtılacak yeni ürünler için güncellenen online mağaza bu akşam yeniden hizmete girecek.

iPhone 7 için son dakika sızıntıları: iPhone 7'de büyük yenilik

APPLE İÇİN ZORLU BİR YIL

Şirket, iPhone 6 ve iPhone 6S modellerini tanıttığı geçen yılki etkinlikten sonra, telefonlarda şifreleme sistemini açmasını isteyen FBI ile mahkemelik oldu, en büyük pazarlarından Çin’de satışları düştü. Son olarak da AB Komisyonu, vergi kaçırdığı iddiasıyla şirketin 13 milyar avro ödemesine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr