Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü IŞİD'in havan mermisiyle düzenlediği saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Şimşek için Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazı sonrasında tören düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehidin annesi Nazife, babası Mustafa, kardeşleri Üzeyir, Habibe ve Sibel Şimşek ayakta durmakta zorluk çekti.

Şehit Astsubay Şimşek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, top arabasına taşınırken, şehidin annesi ve kız kardeşleri gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Hamza Şimşek’in cenazesi, babasının da muhtarlık yaptığı Çankaya İlçesi'ne bağlı Kömürcü Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

FIRAT KALKANI ŞEHİDİ ASTSUBAY BİLGİÇ, GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNU UĞURLANDI

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD militanlarının saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç, düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Astsubay Hüsnü Bilgiç'in cenazesi havayoluyla Malatya'ya getirildikten sonra, önce Arapgir İlçesi'nin Mehmet Akif Mahallesi'nde baba ocağına getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan şehidin cenazesi, oturduğu evin önüne getirildiğinde anne Hülya, baba Feti ve kız kardeşleri Şeyda ile Büşra Bilgiç, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

Buradaki helallik alınması sırasında anne Hülya Bilgiç sinir krizleri geçirirken, "Çatışacağım, askerlere yemek yapacağım. Şehit oldu benim kuzum. Vatan için gitti. Benim kuzumun kanı temiz, onların pis kanını Amerika'ya götürsün. Yavrum Türk bayrağı senin için dalgalanıyor. Benim yavrum şehit, sevinmeyin şerefsizler. Ben ayaktayım. Teröristler bunu duysun vatan bölünmez. Ben iyi anneler istiyorum, şerefsiz anneler istemiyorum. Bana yavrum dedi ki ‘şahadet içme vaktidir’ içtim annem. Dedi ‘anne onları bitirmeden gelmeyeceğim annem’ dedi. ‘Annecim 1 senedir seni görmüyorum’ dedi. ‘Anne o şerefsizler varken ben o evde yatmam anne’" diye ağıt yaktı.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan duanın ardından, şehidin yakınları ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Ardından şehit Astsubayın bayrağa sarılı cenazesi tekbirlerle Mehmet Akif Mahallesindeki ilçe terminali bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Astsubay Bilgiç'in cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşlarıyla toprağa verildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr