15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı bulunan Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde görevli Tuğamiral Nazmi Ekici ile Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda görevli Tuğamiral Hayrettin İmren'in Tuzla'da kaldıkları tespit edildi. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri firari amirallerin kaldıkları adrese akşam 20.30 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında firari iki tuğamiral yakalanarak gözaltına alındı. Aynı adresteki firari bir amiralin ise kaçtığı öğrenildi.

YUNANİSTAN'A KAÇMAK İÇİN HAZIRLIK YAPTIKLARI İDDİA EDİLDİ

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen iki amiralin kaldıkları daireyi bir subay kızının kiraladığı tespit edildi. Polisin yaptığı incelemenin ardından daireyi kiralayan kadının subay olduğu öğrenilen babası da gözaltına alındı. Yakalanan iki tuğamiralin Yunanistan'a gitmek üzere hazırlık yaptığını öne sürüldü. Tuğamirallerin Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Tuzla Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Amiraller ardından Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere teslim edildi.

FİRARİ BİR AMİRAL İSE KAÇTI

Bu arada dairede kaldığı öğrenilen ve firar ettiği belirtilen diğer bir amiralin ise yakalamak için polisler çalışma başlattı. Firari amiralin site çevresinde olma ihtimaline karşılık önlem alan ekipler siteden çıkan ve giren araçlarda arama yaptı.

"VATANIMIZ BİR BELADAN KURTULDU"

Site yöneticisi emekli polis olduğu öğrenilen kişi de olayı şöyle anlattı: "FETÖ örgütünün üyeleri olduğu yönünde ihbar geldi. site içindeki bir kişiyi polise teslim ettik. Bir kişinin daha içeri de olduğunu söyledi. O kişi de site içerinde kaçarken gelen polis ekiplerince yakalandı. Her ikisi de emniyete götürüldüler. Vatanımız bir beladan kurtuldu. Bir kişi ise firar" dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr