HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP yöneticilerinin tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada, iktidarın uygulamalarına sert tepki göstererek “Kendi darbelerini yaptılar. Kendi diktalarını kurdular. Türkiye halklarına da darbelerden darbe beğenin diyorlar. Türkiye halkları darbelerden darbe, diktalardan dikta beğenmek zorunda değil” dedi.

Yüksekdağ, HDP Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve üyelerinin tutuklanmasına ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Altınörs’ün katıldığı bir cenaze gerekçe gösterilerek, “Örgüte eleman kazandırmak” suçlamasıyla tutuklandığını belirten Yüksekdağ, “Bizler 10 Ekim şehitlerinin arkasından ağlarken, onlar kirli senaryolarla yalan üretme arayışında” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iktidarın 80’li, 90’lı yılların karanlığını yaşattığını kaydeden Yüksekdağ, “Türkiye hakları darbeden beğenmek, diktadan dikta beğenmek zorunda değil. Pes ettiğin zaman yenilirsin. Vazgeçtiğinde yenilirsin, biat ettiğin zaman yenilirsin. Türkiye halklarında yenilgi durumu yaratmak istiyorlar. Biz yenilmemenin gerçek bir zafer olduğunu biliyoruz” dedi.

‘Korsanvari anlayış’

Altınörs için HDP olarak kampanya başlatacaklarını açıklayan Yüksekdağ, “Eğer herkes evinde, alanında, demokratik meşru tutumunu sergilerse, birleşirse bu karanlık kuşatma hep birlikte aşılacaktır. OHAL rejimiyle, KHK’yle operasyonlarla geleceğimizi karartmaya izin vermeyin. Korsanvari anlayış yönetiyor. HDP olarak bu süreçte bütün siyasi soykırım operasyonlarına karşı güçlü mücadele yürütme kararlılığı içindeyiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr