Ortaya atılan yolsuzluk iddialarından sonra FIFA’daki başkanlık görevinden istifa eden Sepp Blatter’in yerine geçecek kişi yarın belli olacak.

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık için UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne ve Güney Afrikalı ünlü iş adamı Tokyo Sexwale yarışacak.

Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin seçimi kazanması halinde ilk Müslüman FIFA Başkanı olarak kayıtlara geçecek. Seçim iki turdan oluşacak. İlk turda oyların üçte ikisini alan aday olmazsa diğer tura geçilecek. Seçimin ikinci turda tamamlanabilmesi için bir adayın üye federasyonların oylarından yarısından fazlasını alması gerekiyor. İkiden fazla adayın bulunduğu kongrede ikinci turdan itibaren en az oyu alan aday ise iki aday kalana dek elenecek.
Öte yandan FIFA başkan adaylardan Prens Ali, seçimin ertelenmesi için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. FIFA, Prens Ali’nin başvurusunu seçimin düzenleneceği 26 Şubat'a kadar karara bağlayamayacağı için geri çevirdi. Bu kararın sonrasında Prens Ali, seçimlerin ertelenmesi için CAS’a başvurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr