ABD Başkanı Barack Obama'nın Küba ziyaretinin ardından, Küba devriminin tarihsel lideri Fidel Castro, ziyaretle ilgili 1500 kelime uzunluğunda bir mektup kaleme aldı.

Küba medyasında yayımlanan mektupta, ABD'nin Küba'ya karşı saldırgan politikalarına anlatan Fidel, Obama'ya "imparatorluğun bize hediye vermesine ihtiyacımız yok" dedi.

Obama, gezisi sırasında "insan haklarından" bahsetmeye çalıştığında kendisine ABD'nin insanlık dışı uygulamaları hatırlatılmıştı. Fidel tarafından yazılan mektupta da Obama'ya "Küba siyaseti hakkında teori geliştirmeye çalışmaması" tavsiye edildi.

Fidel'in mektubunda Jose Marti, Antonio Maceo ve Maximo Gomez gibi bağımsızlık kahramanlarından da bahsedilirken, mektupta Obama'nın konuşmasının her satırının incelendiği ve cevap verildiği belirtiliyor.

Fidel, "kimse bu soylu ve fedakar ülkenin şanını ve haklarını bırakacağını düşünmesin" dediği mektupta, Küba'nın "halkın çalışkanlığı ve zekasıyla ihtiyaç duyulan yiyecek ve maddi zenginliği" üretebileceğini söyledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr