Duruşmada tanık olarak dinlenen itirafçı katip Adem Yıldırım, "Sanık ve kod adı Mustafa olan kişi beni ve sohbete katılan Erkan'ı mülakata tabi tuttu. 'Biz ne söylersek yapar mısınız? Şırnak'a gitmenizi istesek gider mİsiniz? dediler. Biz de olumlu yanıt verince beni ve Erkan isimli arkadaşı istihbarattan sorumlu olan 5A tabir edilen gruba aldılar" dedi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası örgütün Doğu Anadolu Bölgesi adliye ve ceza infaz koruma personellerinden sorumlu olan Hakan Bircan, 14 Aralık 2016'da tutuklanarak cezaevine kondu. 'Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan örgüt kolejinde sınıf öğretmeni olan Hakan Bircan hakkında hazırlanan iddianamede örgüt içerisinde 'Hulusi' ve 'Halit' kod adlarını kullandığına vurgu yapıldı. Hakan Bircan'ın ByLock kaydının olmadığına değinilen iddianamede, sanığın birçok örgüt yöneticisinin ByLock listesinde olduğuna işaret edildi. Örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi üzerine kayıtlı hatlara bu programı yüklemediklerine işaret edilen iddianamede, sanığın Kars adliye sorumlusu Mustafa Okta'nın ifadesine göre adliye-infaz koruma memurları örgüt yöneticilerine ByLock kullanılması talimatını veren kişi olduğu belirtildi. İddianamede, Hakan Bircan'ın ayrıca örgüt içerisinde 'Cover me' ve 'Line' isimli programlar üzerinden de örgüt yöneticileri ile iletişim kurduğunun tespit edildiği bildirildi.
Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk celsede Ordu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Hakan Bircan ile (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) SEGBİS bağlantısı yapılamadı. Mahkemede FETÖ soruşturmaları kapsamında itirafçı olan Erzurum Adliyesi'nde görevli Pedagog Yusuf Akgün ile zabıt katibi Adem Yıldırım tanık olarak dinlendi.

'OĞLUNUN ADINI KOD AD VERMİŞ'
2013 yıllarının sonlarına doğru adliye grubuna sohbetlere gittiğini anlatan Yusuf Akgün, daha sonra cezaevi grubundan oluşan kişilere sohbet vermekle görevlendirildiğini söyledi. Sanık Hakan Bircan'ı 2013 sonu veya 2014 yılı içerisinde iki kez gördüğünü ifade eden Akgün, "Ben kendisini hep 'Halit' ismi ile tanıdım. Sohbet veren kişilerin bir araya getirildiği bir toplantıda herkesi sırayla Hakan Bircan görüşmeye aldı. Burada sadece cezaevi ile ilgilenen kişileri dinliyordu. Benimle yapmış olduğu mülakatta bana eşimin ne iş yaptığını, çocuklarımın ismini kişiles ve sosyal durumuma ilişkin sorular sordu. Görüşmenin sonunda bana oğlumun adı olan 'Yunus' kod ismini verdi ve bundan sonra bu isimle anılıp çağrılacağımı söyledi" diye konuştu.
Hakan Bircan'ın üst düzey cemaat sorumlusu olduğunu aktaran Adem Yıldırım ise şunları söyledi:
"Ben Ankara'ya tayin alıp gitmeden önce kendisi bizim gruba sohbet vermeye geliyordu. Yıldızkent semtindeki bir eve cemaatte görev yapan Erkan, sohbet abisi olan Mustafa isimli kişiyle gittiğimizde sanık ve ondan daha üst düzey olduğunu düşündüğüm kod adı Mustafa olan kişiyle beraber bizi mülakata tabi tuttular. 'Biz ne söylersek yapar mısınız? Şırnak'a gitmenizi istesek gider misiniz? dediler. Biz de olumlu yanıt verince beni ve Erkan isimli arkadaşı 5A tabir edilen gruba aldılar. Bu grup istihbarattan sorumluydu. Çalıştığı birimde bilgi topluyor ve üst cemaat sorumlularına iletiyorduk."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr