Gaziantep Valiliği, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından kentte Gülen cemaatine yönelik soruşturma ve operasyonların sürdüğünü kaydetti. Valilikten yapılan açıklamada, sürdürülen soruşturmalar kapsamında geçen 27 Temmuz günü ihbar üzerine yapılan operasyonda Fethullah Gülen'in ağabeyi Kutbettin Gülen'in oğlu Ahmet Ramiz Gülen'in kente geldiğinin saptandığını ve yapılan operasyonla yanındaki kişiyle birlikte yakalandığı kaydedildi.

Fethullah Gülen'in yeğeni Ahmet Ramiz Gülen'in örgüt mensuplarının bundan sonraki süreçte nasıl yol izleyeceklerine dair bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Gaziantep'e geldiği ve halen polis sorgusunun sürdüğü vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından, İlimizde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir. 27 Temmuz 2016 tarihinde alınan bir ihbar doğrultusunda, FETÖ/PDY Terör örgütü lideri Fethullah Gülen isimli şahsın ağabeyi Kutbettin Gülen'in oğlu Ahmet Ramiz Gülen adlı şahsın terör örgütünün ilimizdeki faaliyetlerini yönlendirmek, örgütün önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceği yönünde örgüt mensuplarını bilgilendirmek amacıyla örgütsel toplantılar düzenlemek iddiası ile ilimize geldiği bilgisi alınmıştır.

Aynı gün İl Emniyet Müdürlüğümüzce düzenlenen operasyon neticesinde, beraberinde bulunan 1 şahıs ile birlikte yakalanmış ve yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, FETÖ/PDY Terör örgütüne ait dokümanlar ile birlikte ilimizde görevli bir profesöre ait lisans diploması ve uzmanlık belgesi elde edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr