'FETÖ' soruşturması kapsamında inceleme ve soruşturmalarını sürdüren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, sosyal medyada yayınlanan Fethullah Gülen’in basın toplantısı öncesi sağlık kontrolünden geçirilmesi görüntüsünde yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan Özcan Keleş’in Aksaraylı olduğunu ve yıllardır Amerika’da bulunduğunu belirledi.

Hakkında yakalama kararı bulunan babası Ömer Keleş’in de cemaatin İngiltere imamı olduğunu iddia edildi. Özcan Keleş’in, Gülen’in sağ kolu olduğunu ve Aksaray’da bir villasının bulunduğunu belirleyen polis, sabah erken saatlerde operasyon için harekete  geçti.

Meydan Mahallesi Şehit Polis Salim Avcıoğlu Sokak’ta bulunan 3 katlı villaya düzenlenen operasyona çok sayıda polis ekibi katıldı. Kimsenin bulunmadığı villanın kapısı çilingir yardımıyla açılarak içeriye girildi. Evde geniş çaplı arama yapan polis, zemin kattaki odaların tabanında gizli çelik para kasaları olduğunu, diğer katlarda ise tüm odaların duvarlarında gizli çelik para kasası olduğunu tespit etti. Dışında ve içindeki her bir köşesinde güvenlik kamerası olan villanın üst düzey alarm sistemi de dikkat çekti. Çilingir ile açılan çelik kasalar boş çıktı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr