İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki 'BIBICIM SIFIRLADIM' isimli hesabı kullanan kişinin belirlenmesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda, ekipler, söz konusu hesabı Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Serkan Sedat G.'nin kullandığını tespit etti. TEM ekipleri, Serkan Sedat G.'yi Üsküdar'daki evine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda, 5 tablet, 1 bilgisayar ve çok sayıda dijital veriye el konuldu.

Gözaltına alınan Serkan Sedat G., Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

Emniyet yetkilileri, öğretmen Serkan Sedat G.'nin Twitter'da 'BIBICIM SIFIRLADIM' isimli hesaptan FETÖ/PDY'yi öven paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını belirterek, şüphelinin Samanyolu Radyo Grubu'nun Araştırma Geliştirme biriminde de direktörlük yaptığını öne sürdü.

'CUMHURBAŞKANI VE DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET'TEN AYRI BİR SORUŞTURMA

Öte yandan, Serkan Sedat G. ile ilgili olarak, Twitter hesabı üzerinden "Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiası" üzerine başka bir soruşturma daha yürütüldüğü öğrenildi.
Kaynak: Cumhuriyet.com.tr