Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Fethiye'de başlayan Akdeniz Kupası; Gençler, Yıldızlar ve Deniz Küreği yarışmalarında 5 sınıfta değişik kategorilerde yarışmalar yapılıyor. Güneşli ve güzel bir havada başlayan yarışmaları Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşsever'in yanı sıra, Fethiye belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kürek Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Gürsel Şen, Nasuh Dinçer, Saadettin Haymana, Serdar Zagralı ile daire amirleri ve belediye yetkilileri ile sporcu yakınları da izliyor. 17 kulüpten 280'e yakın genç sporcunun Gençler, Yıldızlar ve Deniz Küreği branşlarında ortaya koyduğu mücadele ilgiyle izlendi. Bin metrelik parkurda, sporcuların finişe geçtiği anda arkadaşlarının çığlıklarıyla son hamleleri büyük ilgi çekti. Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını Federasyon Başkanı İlhami İşsever, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri sundu. 

Dereceye giren sporcular, Fethiye Körfezi'nde inanılmaz şekilde güzel bir yarışma çıkardıklarını, hedeflerinin milli takım olduğunu söylediler.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşsever, Akdeniz Kupası Kürek yarışmalarının yıllardır yapıldığını belirterek, "Fethiye Belediye Başkanımız, kürek sporuna büyük destek vermiştir. Fethiye Körfezi kürek sporu için çok ideal bir körfez. Fethiye Körfezi'ndeki yarışmalara tüm takımlar gelmek istiyor. Akdeniz Kupası Kürek yarışmalarında 17 kulüpten 280 sporcu katılıyor. 5 sınıfta yapılan yarışmalarda kategoriler tek çifte, iki çifte, dört çifte ve deniz teknesi sınıflarında yapılıyor. Bin metrede yapılan bu yarışmalarda daha çok genç sporcular mücadele ediyor" dedi.
Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı ise, "Kürek sporunu Fethiye'de amaçladığımız noktada değiliz. Zaman zaman yurt içi ve yurt dışından kürek takımları kamp yapıyor. Burada Balkan Şampiyonası yapılmıştı. Şimdi ülkemizin içinde bulunduğu ortam ve kulüplerin ekonomik durumları, amatör branşlara ayırdıkları pay giderek azalıyor. Fethiye Belediyesi olarak yelken ve kürek Fethiye'nin olmazsa olmazı olduğu için destekliyoruz. Biz denize ne kadar çocuk indirebilirsek, o kadar başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr