Fenerbahçe sezon başında biliyorsunuz transfere çok büyük paralar harcayarak önemli diyebileceğimiz yıldızları kadrosuna kattı. Ayrıca bir sportif, bir de teknik direktörü takımın başına getirdi. Birinci hedef Avrupa’da kupa kaldırmaktı. Fakat işler yolunda gitmedi. Şampiyonlar Ligi’ne, elemelerin hemen başında veda edildi. Sonra UEFA Ligi’ne sıra geldi. Burada bir yerlere kadar gelinse de sonu olmadı. Lige dönüldü, özellikle ikinci yarıda peş peşe gelen puan kayıpları F.Bahçe’yi şampiyonluktan uzaklaştırdı. Uzun süre takım kimliğini bulamadı. Her kafadan ayrı ayrı ses çıktı. Bazı yabancı futbolcularla teknik direktör Pereira arasında soğuk rüzgârlar esti. Kötü futbol eleştiri konusu oldu. Sonlarda Portekizli hoca taşları yerine oturtmuş olsa da bu gecikmeli gerçekleşti.

DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ

Beşiktaş’ın Galatasaray’la bir gün önce oynaması Fenerbahçe adına iyi olmadı. Siyah- Beyazlıların galibiyetiyle motivasyon bozuldu, takım sahada iyi işler yapamadı. Ancak böyle günde motivasyon ne kadar kaybolursa kaybolsun herkes canını dişine takarak oynamalıydı. Çünkü bu kulüp son zamanların en büyük yatırımını yaptı. Baş suçlu, maratonun büyük bölümünde istikrarı sağlamadığı için Vitor Pereira’dır. Sadece Pereira mı? Futbolcular da bir o kadar suçlu. Yıldızların uzun süre yıldız olduklarına ilişkin şüpheye düştük. Yazık oldu milyon Avro’lara. Başkan Aziz Yıldırım döneminde son haftalarda kaçan bu kaçıncı şampiyonluk? Birilerinin artık ders çıkarma zamanı. Fenerbahçe’de değişim zamanı gelmiştir

HANGİ FUTBOLCUYA NE KADAR ÖDENDİ?

Fenerbahçe transfer ettiği 8 futbolcunun bonservisine toplam 42 milyon 780 bin Avro harcadı. Bu rakam yıldızların aldığı ücretlerle birlikte toplamda 70 milyon Avro’yu buldu. Sarı - Lacivertliler ilk önce Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike’yı Al-Ain’e kiralık olarak verirken Moussa Sow’u Al-Ahli’ye 16 milyon Avro’ya sattı. Bu satış ile birlikte 4 büyük takım arasında oyuncusunu en pahalıya satan kulüp Fenerbahçe oldu. İşte kim ne kadar aldı: Josef de Souza: Sao Paulo (8 milyon Avro), Simon Kjaer: Lille (7.65 milyon Avro), Ozan Tufan: Bursaspor (7 milyon Avro), Robin van Persie: Manchester United (6.60 milyon Avro), Luis Nani: Manchester Utined (6 milyon Avro), Jose Fernando: Atletico Paranaense (3.40 milyon Avro), Volkan Şen: Bursaspor (2.50 milyon Avro), Şener Özbayraklı: Bursaspor (1.63 milyon Avro) Fenerbahçe’den giden futbolcuların değerinin toplamı: 19.5 milyon Avro: Moussa Sow: Al-Ahli (16 milyon Avro), Emmanuel Emenike: Al-Ain (Kiralık) (3.5 milyon Avro).

YILDIRIM TOPLANTI

Fenerbahçe’de şampiyonluğun büyük ölçüde kaybedilmesinin ardından teknik direktör konusunda bazı isimler ortaya çıktı. Pereira’nın gönderilmesi halinde ilk sırayı alan isim şu an itibarıyla Lucescu gözüküyor. Hatta Fenerbahçeli bir yöneticinin Ukrayna’ya gittiği ve Rumen hocayla anlaşma sağladığı konuşuluyor. Maçın ardından yönetim acil olarak toplanırken yöneticilerin Portekizli teknik adamla yola devam edilmemesi gerektiğini başkan Aziz Yıldırım’a ilettikleri belirtildi. Başkan Yıldırım’ın ise bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadığı ifade edildi. Alınan bir duyum ise Aziz Yıldırım’ın bırakacağı şeklinde...

LUCESCU MU GELİYOR?

Fenerbahçe’de şampiyonluğun büyük ölçüde kaybedilmesinin ardından teknik direktör konusunda bazı isimler ortaya çıktı. Pereira’nın gönderilmesi halinde ilk sırayı alan isim şu an itibarıyla Lucescu gözüküyor. Hatta Fenerbahçeli bir yöneticinin Ukrayna’ya gittiği ve Rumen hocayla anlaşma sağladığı konuşuluyor.

KEŞKE GÖNDERMESELERDİ

Yapılan transferlerin en iyisi Danimarkılı stoper Simon Kjaer’di. Bırakın bizim ligimizi, belki de şu anda Avrupa’nın sayılı stoperleri arasında. Kumaşı muhteşem çıktı. Soruyorum; diğerleri, Nani, Diego, Robin van Persie, Ozan Tufan, De Souza ne yaptı? Aldıkları paraları hak ettiler mi? Gördük van Persie’nin attığı penaltıyı. Adamın vuracak gücü kalmamış. Hep söyledim. Egemen, Emre, Sow hatta Webo da keşke gönderilmeselerdi. Bugün bu takım ikinci değil belki birincilik koltuğunda olurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr