Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta karşılaşmalarında sahasında Osmanlıspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibiyle 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışında çok kritik bir puan kaybı yaşadı.

Fenerbahçeli oyuncular maçın sona ermesiyle birlikte büyük bir üzüntü yaşarken, sarı-lacivertli takım bu sezon ligde ilk defa bir iç saha maçında gol atmayı başaramadı.

4’üncü dakikada Fenerbahçe sağdan Alper’le geldi. Ortasına ön direkte Van Persie ayak koymaya çalıştı. Top, kaleci Ahmet’ten geri döndü. 20’nci dakikaya kadar ev sahibi takım, oyunu kontrol etmekte zorlandı. Sonrasında kanat atakları ve duran toplarla pozisyon aramaya başladı. Osmanlıspor ise Fenerbahçe’nin sert orta sahasının arasında boş alan bulamadı.

24’te Volkan Şen’in sağdan ortasında top ön direkteki Alper’in dizine çarpınca auta gitti. 30’da Volkan, soldan korner kullandı. Kjaer, kafayla indirdi. Savunmadan seken top Mehmet Topal’ın önüne geldi. Onun vuruşu üstten dışarı gitti. 45’te Van Persie’nin serbest vuruşu az farkla dışarı gitti ve ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe, ikinci yarıya Josef yerine Diego ile ve ciddi bir baskıyla başladı. 53’te Van Persie’nin pasında Volkan soldan ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalacakken topu ayağından açtı. 60’ta Diego’nun ceza sahası dışından şutu üstten dışarı gitti. 1 dakika sonra Diego’nun soldan cılız şutunu Ahmet kontrol edemedi. Boş kaleyle baş başa olan Van Persie beklemediği topu ıskaladı. 62’de Pereira, Fernandao ve Nani’yi oyuna aldı.

73’te Nani’nin serbest atışında Kjaer bomboş kaldı. Ama topu kale yerine dışarı gönderdi. 76’da Gökhan’ın sağdan ortasında Van Persie’nin kafası auta gitti. 86’da Nani’nin uzaklardan şutunda Ahmet başarılıydı. 90’da Rusescu’nun boş kaleye atamadığı top, Osmanlıspor’un maç boyu en önemli şansıydı. Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe'nin sahasındaki 8 maçlık galibiyet serisi sona ererken; maç sonunda tribünlerden protesto sesleri duyuldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 60, Osmanlıspor ise 40 puana yükseldi.

Mehmet Topral'dan alkışlanacak hareket!

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr