Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza vermesi sonrası, Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında kötü ve çirkin tezahürat yapıldığı gerekçesiyle, Maraton ve Okul Açık tribünlerine giriş yapan bütün taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bir maçlığına bloke edilmesini yargı yoluna taşıyan sarı lacivertli taraftarı Tüketici Mahkemesi haklı buldu ve kararı tedbiren durduma kararı aldı. Dernekten yapılan açıklamada tüketici haklarının kişisel olmasından ötürü alınan karar sadece mahkemeye başvuran taraftarlar için geçerli olduğu belirtildi.

Öte yandan Fenerbahçeliler Derneği; Federasyon, Kulüp ve Tahkim nezdinde, hukuken emsal bu karar ile tüm taraftarlarının cezalarının kaldırılması için gerekli çalışmalara başladığını da belirtti.

15 BİN FENERBAHÇELİYE DERBİ YASAK

PFDK'nin bu cezası sonrası Fenerbahçe'nin önde gelen derneklerinden Fenerbahçeliler Derneği (Feder), ceza ile ilgili mahkemeye gitme kararı almış ve dernek ceza alan tüm taraftarların örnekte olan metin ile birlikte mahkemeye başvurmasını istemişti.
PFDK'nin ceza nedeniyle yaklaşık 15 bin Fenerbahçe taraftarı, 29 Mart'taki Beşiktaş derbisini stattan izleyemeyecek.

FEDER'in resmi sitesinden "Zafer haklı olanlarındır!" başlıklı yazısı şu şekilde:
"Fenerbahçeliler Derneği girişimiyle başlayan süreçte GFB ve UNIFEB gibi taraftar gruplarımızın da katılımıyla, Beşiktaş maçı için verilen haksız tribün cezasına itiraz dilekçelerimizi Anadolu ve Avrupa yakalarında bulunan Tüketici Mahkemelerine ileterek davalarımızı açmış, taraftarlarımızı da bu organizasyona davet etmiştik. Kısa süre sebebiyle yoğun çalışmalar neticesinde hazırlanan dava dilekçelerimizi katılan taraftarlarımız ile adli makamlara sunduk. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için verilen tribün cezalarına FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ ile birlikte itiraz eden taraftarlarımızın TEDBİREN DURDURMA TALEBİ HAKLI BULUNDU Taraftar derneği olmanın bilinciyle, tribünlerin rengi taraftarımızın desteğini de alarak çıktığımız yolda, hedeflediğimiz zafere ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.
Belirtmemiz gerekir ki bu karar şuan sadece dava dilekçesi veren taraftarlarımız için geçerlidir, ancak diğer tüm taraftarlarımız için geçerli olması adına Fenerbahçeliler Derneği tarafından Federasyon, Kulüp ve Tahkim nezdinde gerekli çalışmalara an itibariyle başlanmıştır. Gelişmeler tarafımızdan duyurulacak olup, mevcut karar bu maçta ceza alan tüm taraftarlarımız için emsal karar niteliğindedir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr