Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u deplasmanda 3-0 yendi ve rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Kayserispor ile oynanan çeyrek final ilk maçında kadroda 5 değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel kadroda yer almazken, iyileşen Simon Kjaer ilk 11'de şans buldu.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantepspor karşısında ilk 11'de yer almayan Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Josef de Souza ve Fernandao da Kayserispor karşısında ilk 11'de görev aldı.

Süper Lig'de 19. haftada oyanan ve Kayserispor'un 4-1 kazandığı maç sonrası bir kez daha karşılaşan Kayserispor ve Fenerbahçe bu kez kozlarını kupada paylaştı ve Fenerbahçe ligdeki mağlubiyetin rövanşını kupada 3-0 galip gelerek aldı. Sarı Lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Fernandao (2) ve Erkan Kaş (k.k) kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbaçe hem ligde aldığı kötü sonuçlar sonrası moral bulurken hem de rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr