Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup etti ve final yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe, kupa yarı finalinin ilk ayağında Torku Konyaspor'un konuğu oldu.

Her iki ekibin de kontrollü başladığı mücadelede gol perdesini açan isim Volkan Şen oldu. 38. dakikada Alper'in soldan içeri yaptığı ortada topu arka direkte önce kontrol eden, sonra iyi bir vuruşla topu ağlara gönderen Volkan Şen, takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Mücadelede ilk yarının bitimine saniyeler kala Fenerbahçe, 45+1'de kaleyi tam cepheden görmeyen dar bir açıdan serbest vuruş kazandı. Topu doğrudan kaleye yollayan Nani, tabelayı 2-0'a getirdi ve Fenerbahçe, soyunma odasına bu skorla önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında baskılı oynayan taraf ev sahibi Torku Konyaspor oldu. Farkı azaltmak için üst üste ataklarla rakip kaleyi zorlayan Konyaspor, aradığı golü bir türlü bulamadı.

Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken Fenerbahçe, Nani'nin pasında oyuna sonradan giren Van Persie ile bir kez daha gol sevinci yaşadı ve 90. dakikada skor tabelası 3-0'ı gösterdi.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe, Konya deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve rövanş için büyük bir avantaj sağladı.

Sahadan yenik ayrılan Torku Konyaspor ise 19 maçlık yenilmezlik serisini Fenerbahçe karşısında sonlandırmış oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr