Gazeteci Fehmi Koru, Sözcü gazetesine yönelik FETÖ soruşturmasında tanık sıfatıyla savcıya ifade verdi. Koru ifadesinde Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay’ın kendisine “Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti” dediğini öne sürerken Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay ise “Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında iftiracı PKK’liler kullanılarak masum insanlar hapse atıldı. Şimdi de iftiracı kripto (gizli) FETÖ’cüler kullanılarak aynısı bana yapılmaya çalışılıyor” dedi.

Yandaş yazar Fehmi Koru, Sözcü gazetesine yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tanık sıfatıyla ifade verdi. 24 Nisan 2010 tarihli Yeni Şafak gazetesinde “Taha Kıvanç” takma ismiyle kaleme aldığı ve “Burak Akbay’ın FETÖ evlerinde yetiştiğini” iddia ettiği yazısıyla ilgili sorular sorulan Koru, 1990’lı yıllarda Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay’ın kendisine “Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti” dediğini öne sürdü. Yıllar sonra Burak Akbay’ın ani bir yükseliş sergileyerek Sözcü gazetesini açmasının kendisine tuhaf geldiğini söyleyen Koru,“Babası, ‘Oğlum dinine bağlı, muhafazakâr değerlere sahip biridir’ demesine rağmen Sözcü gibi aşırı muhalif bir gazetenin patronu olmasını ben mantıklı bulmamıştım. Bu nedenle Yeni Şafak’taki yazıyı kaleme aldım. Bu yazımdan sonra Ertuğrul Akbay beni cep telefonumdan aradı. Yazıyı yazdığım için beni eleştirdi. Ben de kendisine Burak Akbay kendi imzası ile bir cevap verirse bunu gazete köşesinde yayımlayacağımı söyledim. Bu yazımla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi” dedi.

Kripto FETÖ’cüler...

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ise Fehmi Koru’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında iftiracı PKK’liler kullanılarak masum insanların hapse atıldığını, şimdi ise iftiracı kripto FETÖ’cülerin kullanıldığını anlatan Akbay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları, geçmişi FETÖ’nün kirli ilişkileriyle dolu ve FETÖ elebaşısı Gülen’in Türkiye’deki bir numaralı temsilcisi olan bu adamı ciddiye alıp, Sözcü ve benim hakkımda bir algı operasyonu başlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti savcıları, bu kripto FETÖ’cülerin iftiralarına inanarak Sözcü ve benim hakkımda algı operasyonuna devam ederlerse, gerçekler ortaya çıktığında ‘pardon bu paralelciler yine bizi kandırmış’ diyecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr