Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımın EURO 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şampiyonaya katıldıkları için son derece mutlu olduğunu vurgulayan Terim, "Ülkemiz adına katılmak çok önemliydi. 24 takım arasında eğlence ya da keyif alınacak dünyada olmak çok hoş bir şey. Ülkemizi temsiliyet daha başka keyifli. Bu turnuvalara katılmak çok önemli. Muhakkak alacağımız sonuçlar da önemli ama katılmak çok önemli. Herkes eğleniyor insanlar maçları takip ediyor. Güzel bir ay. Bu keyfin içerisinde Türkiye'nin de olmasından son derece memnunum. Şimdi başka bir aşama artık taçlandırma aşaması. Filmlerinizin festivalde gösterime girdiği gala gibi düşünebilirsiniz. Ümit ederim burada ilk filimler, önce ön elemelerden geçer gruplara sonra da daha uzak yüksek yerlere doğru tırmanırız. Ümidim, isteğim o. Oyuncularımızın hayali de bu. Ama başardı tarifim başka bir şey. Formanın hakkını vermiş elinden gelinin en fazlasını yapmış insanların her türlü geri dönüşü benim için başarıdır" diye konuştu.

EMRE MOR AÇIKLAMASI

Gurbetçi futbolcuların A milli takımdaki sayısı ve başarısına değinen Terim, gönüllüler adı altında dünyanın her yerinden Türk oyuncuların bildiren ağa sahip olduklarını dile getirdi. Gurbetçi futbolculardan son olarak Emre'nin milli takımda yer aldığını hatırlatan Terim, şunları söyledi:

"Emre son ve Hakan Yunus, daha eskiden Nuri. Ben veya arkadaşlarımız gittiği zaman, 'biz Türk milli takımında oynayacağız' dediler. Emre Mor, ben ümit milli takımında da oynarım dedi. A milli takımın hocalarının pazarlık edildiği ortamda bir çocuk böyle dedi. Biz dünyadaki her Türk insanının bizi seçsin seçmesin bizim için gurur vesilesidir. Tercih etse de etmese de ama bilinmeli ki Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapılanması hiç bir oyuncuyu atlamamıştır. Ne geçmişte ne şimdi ne de bundan sonra. Sadece tercihlerine saygı duyulmuştur."

Emre Mor'un milli takım tercih sürecini anlatan Terim, TFF'deki genç milli takım antrenörlerinin yanı sıra genç futbolcunun anne ve babasının büyük emek verdiğini anlattı, Tercih sürecinin kolay olmadığını vurgulayan Terim, "Kolay olmuyor bu işler. Perde arkasında müthiş mücadele veriyorsunuz. Emre'yi Danimarka vatandaşı olduğu için istemesi doğal. Bir de başka ülkeler de istemişti . Baktığımız zaman zor bir süreçti ama değdi bence" dedi.

SERDAR AZİZ KARARI

Akşam saatlerinde şampiyonaya katılacak A milli takım kadrosunun açıklanacağını kaydeden Terim Serdar Aziz'in şampiyonada yer alamayacağını söyledi. Bir iki sakat oyuncu hakkında karar vereceklerini anlatan Terim, Slovenya maçına da hazırlandıklarını belirtti. Futbolcuların teknik ve taktik olarak iyi durumda olduğuna değinen Terim, fizik olarak eklemek istediklerini olduğunu onu da ilk maça kadar halledeceklerini anlattı.

+90 VURGUSU

Gazetecilerle kahvaltıda sohbet eden Terim, Karadağ maçında galibiyet golünün uzatma dakikalarında atılmasının nedenini şaka yaparak açıkladı. Gazetecilere 'neden 90 artıdan sonra gol atıyoruz' diye soran Terim, "Türkiye'mizin uluslararası telefon numarası. Telefon numarası artı 90 olarak başlamıyor mu?" dedi.

Antalya kampının son günlerinde futbolculara farklı sürprizler yapılacağını belirten Terim, futbolcuların çarşamba ve perşembe günü aileleriyle görüşeceğin söyledi. Terim kampa tanınmış bir kadın ve erkeğin ziyaret ederek, futbolcularla bir araya geleceğini anlattı. Milli takımdaki Tuncay, Nihat ve Tümer'in futbolcular üzerine olumlu etkisinden bahseden Terim, "Tuncay ile Nihat teknik, Tümer idari yapıyla ilgileniyor. Ümit ediyorum Türkiye, genç hocalar kazanacak. Dünya kupası elemelerinde Tuncay, Tümer ve Nihat gibilerin sayısı düşmez ama artabilir" diye konuştu.

Avrupa şampiyonasına katılan takımlar hakkında değerlendirme yapan Terim, sahada hiç bir takımın birbirinden çekinmediğini söyledi. Terim, maçın skorunu çok yetenekli futbolcuların bireysel performansı, takımların taktiksel değişiklik hareketi gibi detayların belirlediğini anlattı. A milli futbol takımının son 15 maçta 9 gol yediğine dikkati çeken Terim, az gol yemenin sevindirici olduğunu dile getirdi. Terim, farklı ülke liglerinde forma giyen Türk futbolcu sayısının bu yıl artacağına inandığını kaydetti.

Öte yandan UEFA tarafından bugün A milli takım kampındaki 10 futbolcuya doping kontrolü yapıldı. UEFA Dopingle Mücadele Komitesi'nde 2 kişi futbolculardan kan ve idrar örneği aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr