Federasyon Başkanı Fatih Çintimar IF'nin Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut'un madalya ve derecelerinin iptal edilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Ceza işlemleri 2015 yılında gerçekleşti. Federasyon olarak uluslararası federasyondan önce biz ceza verdik. Örneğin Elvan’la ilgili cezai işlem 2015 yılının Ocak ayında verildi. Ağustos ayında ise onaylandı. Keza Gamze ile ilgili cezada öyle. Ancak, durup, dururken, üzerinden 2 yıl geçtikten sonra verilen bu cezaların önceki gün kamuoyuna açıklanması manidar geldi. Avrupa ülkelerinin son zamanlardaki Türkiye’ye karşı tutumunun önceden verilmiş cezaların 2 yıl sonra gündeme gelmesini, Kros milli takımımızın Dünya Şampiyonasında bir çok Avrupa ülkesini geride bırakıp 3'üncü olmasına, Avrupa’da madalya alan tek takım olmamızın kıskançlığına bağlıyorum. Yani, bir ölçüde bu başarının örtülmesine yönelik diye düşünüyorum."

Çintimar, Türk A Milli kros takımının devşirme sporculardan oluştuğu yönündeki eleştirilere de, "Amerikan ve diğer ülke takımlarında da çok sayıda Kenyalı atlet vardı" cevabını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr