Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, taraftarların “istifa”, camianın ise “erken seçim” çağrıları sonrası Sportif AŞ yönetim kurulunu değiştirme kararı almasının ardından atılacak adımlar merakla bekleniyor. Seçime gitmeyip, Sportif AŞ yönetimini camiada tecrübeli olan bir ekipten oluşturmak isteyen Özbek’in teklif götürmeyi düşündüğü isimlerin başında gelen eski başkan Faruk Süren, Cumhuriyet’e özel açıklamalar yaptı.

"BANA TEKLİF GELMEDİ"

Dursun Özbek’ten yeni Sportif AŞ yönetimine girmesi yönünde bir teklif almadığını belirten Faruk Süren, “Bana gelen herhangi bir teklif yok ama bence böyle bir şeyin tatbiki mümkün değil. Başkanın bir olağanüstü seçim yapması ve kadrosunu değiştirmesi lazım. Sportif AŞ’nin yönetim seçimi ayrı yapılmasına ve genel kurulun burada oy kullanamamasına rağmen Özbek’in olağanüstü kongrede üyelere ‘Sportif AŞ’de şu isimlere görev vereceğim’ demesi bir anlamda genel kuruldan onay görmesi lazım. Bu isimleri paylaşmakta yarar var. Daha sağlam bir yapı kurulur. Yoksa değiştireyim, onu getireyim, bunu getireyim ile olmuyor” dedi.

"TRİBÜNE YÖNELİK BİR ÇÖZÜM"

“Öyle bir şey olur ki Alex Ferguson’u Sportif AŞ’ye getirir, profesyonel yapı kurar, bu başka bir şeydir” örneğini veren Faruk Süren, “Yönetimin şimdi yaptığı nedir, futbolda görev almış, camianın tanıdığı kişileri düşünüyor. Ancak iş yine amatör oluyor. Bu, palyatif, tribüne yönelik bir çözüm. Dursun Özbek’in böyle yapmaması lazım” diye konuştu. Özbek’in iyi niyetinden şüphe etmediğini belirten Süren, “Galatasaray’ın çözüm bekleyen konularına çözüm getiremiyorlar. ‘Benim bildiğim doğru’ felsefesiyle hareket ediyorlar. Oysa camiamızın içinden birçok akıl ve tecrübeden faydalanmak daha sağlıklı olur. Dursun Özbek merak etmesin, kimsenin onun yerinde gözü yok” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr