DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde, PKK'lilerin açtığı ateş sonucu kaldırıldığı hastanede dün sabah şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin, Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi'nde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Şehit Göksal Cin'in cenazesi, sabah Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan ailesine teslim edildi. Oğlunun tabutunu alırken gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Azime Cin'i, oğlunun silah arkadaşları ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir teselli etti. Oğlu ve nişanlısı Büşra Aslan'ın nişan fotoğrafını elinden bırakmayan Azime Cin, "2 ay sonra düğünü vardı. Görün bakın, sevgilimi görün. Bakın nişanlısıyla ne güzel çıkmış. Yavrumu koruyamadınız. Ben onu devletim korusun diye verdim. Görün kınalı kuzumu. Düğünü böyle mi olacaktı? 24 yaşında anneni bırakıp gittin. Çok gencecik gittin. Çiçeği burnunda gittin. Bak düğünün çok kalabalık yavrum" diyerek ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi, konvoy eşliğide Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi Çalca Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada dua edildi, helallik alındı. Bu sırada şehidin babası bağkur emeklisi Şaban, annesi Azime, ağabeyleri Aydın, Şeref, kardeşi Zeynep Cin ve nişanlısı Büşra Aslan, tabutun başında gözyaşı döktü.



'BENİM DÜĞÜNÜMÜ YAPIN'

Şehidin 2 ay önce nişanlandığı Büşra Aslan, tabuta sarılıp, "Cennet kokulum, paşam, Göksal'ım. Gitmesini istemiyorum. Bizim hayallerimiz vardı. Benim düğünümü yapın. Açın bana gösterin. Ben onun öldüğüne inanmıyorum. Ben de geleceğim yanına. Biz birbirimizi çok seviyorduk. Bana saygı gösterin de bir yüzüne bakayım ne olur" diyerek ağladı. Büşra Aslan, daha sonra yanına gelerek ağlayan şehidin annesi Azime Cin'e, "Anne, ben de senin kızınım. Ben de onun yanına gideceğim, merak etme" diyerek sarıldı. Büşra Aslan, cenaze tören alanına götürülürken tabutu bir süre taşıdı.



NİŞANLISINA SON KEZ BAKTI, BAYILDI

Şehidin cenazesi, Tasmacı Çalca Ortaokulu'nun bahçesine götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi. Gözyaşları dinmeyen Büşra Aslan, burada da nişanlısının fotoğrafını öpüp tabutuna sarılarak, "Gelince düğün yapacaktık. Parası yoktu düğün yapmaya. Oralarda para biriktiriyordu. Ciğerim Göksal'ım. Ben ne yapacağım şimdi? 5 bin lirası olsaydı bunlar olmazdı. 5 bin lira alsın diye mi bu sıkıntılar? Borcu var diye mi? Ben onun ciğerinde yatarım. Ben ona kurban olurum" diyerek feryat etti.

Büşra Aslan, burada da nişanlısını son kez görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine açılan tabutta nişanlısına son kez bakan Büşra Aslan, baygınlık geçirdi. Tabutun başından alınan Büşra Aslan'a sağlık görevlileri müdahale etti.



5 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin cenaze namazına Vali Ali Kaban, AKP Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınıp tekbir getirilerek cenaze aracına konuldu. Şehit Göksal Cin'in cenazesi Çalca Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.



BABASINA EV YAPTIRMIŞ

Göksal Cin'in, uzman çavuş olması ardından kazandığı parayı biriktirerek 2 yıl önce alisene 2 katlı ev yaptırdığı öğrenildi. Henüz sıvası yapılmayan evi yaptırırken babasına maddi olarak büyük destek veren Göksal Cin'in, borçlarını ödedikten sonra Kayseri'de bir sigorta şirketinde çalışan nişanlısı Büşra Aslan ile bu yaz evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr